17 Aralık 2013 06:03

Hekimler torba yasayı oylayacak

Türkiye Büyük Hekim Meclisi 22 Aralık’ta bir araya gelecek. Uluslararası sağlık örgütlerinin de karşı çıktığı torba yasayı oylayacak olan hekimler, sonuçlarını hükümete iletecek.

Hekimler torba yasayı oylayacak
Paylaş

Hekimler, kamuyounda ‘tam gün yasası’ olarak bilinen sağlık torba yasası tasarısını kendi Meclislerinde oylayacak. Aylardır Meclis gündeminde bekletilen tasarının, esas amacının hekim emeğini sömürmek olduğunu vurgulayan Türk Tabipleri Birliği, 22 Aralık 2013 günü Türkiye Büyük Hekim Meclisinde bir araya gelerek tasarıyı tek celsede oylayacaklarını ve sonuçları Sağlık Bakanlığının kapısına asacaklarını söyledi.
Konuyla ilgili TTB tarafından yazılı açıklama yapılırken, açıklamada şöyle denildi: “Tasarının kamuda çalışan hekimlerin muayenehane, tıp merkezi veya polikliniklerde çalışmasını yasaklayan,  öte yandan, rektörlüklere üniversite öğretim üyelerinin, Bakanlar Kuruluna da eğitim ve araştırma hastanelerindeki akademisyenler ve eğitim görevlilerinin yüzde 50’sini özel hastanelere kiralama, pazarlama hakkı tanıyan, ‘Bıçak parasını ortadan kaldırıyoruz” bahanesiyle yaptığı düzenlemede akademisyenlere ve eğitim görevlilerine özel hastanelerde de olsa tanıdığı ikinci işte çalışma hakkını kamuda görevli diğer uzman ve pratisyen hekimlere tanımayarak onları töhmet altında bırakmaya devam eden, işçi sağlığı ile ilgili alanda işyeri hekimliğinde sertifika zorunluluğunu delen, Türkiye Halk Sağlığı Kurumuna bağlı aile hekimlerine Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunda nöbet zorunluluğu getiren tasarı her şeyi gözler önüne seriyor”

ULUSLARARASI MESLEK ÖRGÜTLERİ TEPKİLİ
Tasarının BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, Dünya Tabipleri Birliği, İnsan Hakları İçin Hekimler Örgütü ve  Avrupa Hekimler Daimi Komitesine kadar dünyanın dört bir yanından tepkiyle karşılandığının ifade edildiği açıklamada, tasarıda yer alan ve Gezi eylemleri sırasında gönüllü çalışan hekimleri hedef alan “Ruhsatsız sağlık hizmeti sunma” düzenlemesinin tasarının niteliğini ortaya koyduğu ifade edildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Asgari ücreti işçiye sorun!

SONRAKİ HABER

AKP’yle birlikte talan hızlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa