16 Aralık 2013 23:30

Ahmetler Kanyonu Meclis'te

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Yaklaşık 15 köyün yararlandığı Manavgat’a bağlı Ahmetler Kanyonu üzerine yapılmak istenen mikro ölçekli HES’i Meclis gündemine taşıdı. Tüzel, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından cevaplandırılması talebiyle soru önergesi verdi.

Ahmetler Kanyonu Meclis\'te
Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Yaklaşık 15 köyün yararlandığı Manavgat’a bağlı Ahmetler Kanyonu üzerine yapılmak istenen mikro ölçekli HES’i Meclis gündemine taşıdı.
Tüzel, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından cevaplandırılması talebiyle soru önergesi verdi. Tüzel, önergesinde yapılmak istenen santralin bölgenin ekolojik sistemine vereceği zararın büyüklüğüne dikkat çekerek, yörede yaşayan halkın projeye karşı mücadele verdiğini ifade etti.
“Ahmetler köylüleri ve çevreciler ile yöre halkı Ahmetler Kanyonu’na HES yapılmasını hukuksuz bulmakta ve itiraz etmektedir” diyen Tüzel, köylülerin yaşam alanlarını savunmak için Eski Değirmen mevkiinde çadır kurarak nöbet tuttuklarını ve 12 Kasım akşamı köylülere açılan ateş sonucu 6 kişinin yaralandığını söyledi.
Tüzel, Ahmetler Kanyonu üzerinde 4 HES projesi, 14 taş ocağı projesi tasarlandığı iddialarının doğru olup olmadığını sorarak, “HES ve taş ocakları planlanırken, Ahmetler Köyü ve çevresindeki tüm köylerin su ihtiyacı, üzerinde yaşadıkları toprak ve doğal alanlar ile yabanıl yaşam, ekolojik denge gözetilmiş midir?​” sorusuna cevap aradı.

HES’TE KAMU YARARI VAR MIDIR?
Tüzel soru önergesinde şu sorulara yer verdi:
n 15 Köy halkının suyundan yararlandığı, Ahmetler Kanyonu üzerine kurulacak mikro ölçekli HES ne kadar elektrik üretecektir? 15 köylünün ürettiklerinin ve yurt bildikleri, yaşam kurdukları, atalarından kalan topraklarının 49 yıllığına yerli ve yabancı ortaklı şirketlere kiralanmasıyla hedeflenen kamu yararı nedir?
n  Ahmetler ve çevre köylerde yaşayan yurttaşlarımız ve yaban hayvanları için yaşam alanı sunan bölgenin, telafisi mümkün olmayacak tahribatlar meydana gelmeden, doğal yaşamın tümüyle ortadan kaldırılmadan, Ahmetler Kanyonu’nun, korunması için girişimde bulunmayı düşünüyor musunuz? (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Günümüz Yaşam Koşullarının Şekillendirdiği Oyun Anlayışı ve Türkçe Oyunlar

SONRAKİ HABER

İntihar mı, infaz mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...