16 Aralık 2013 18:43

Rojava Halk Meclisi, Barzani ve ENKS ile görüştü

Rojava Halk Meclisi üyeleri, Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani ve ENKS yetkilileri ile görüştü. Toplantıda Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana da hazır bulundu.

Rojava Halk Meclisi, Barzani ve ENKS ile görüştü
Paylaş

PYD Eş Başkanı Salih Müslim’in Federal Kürdistan Bölgesi’ne gelmesinin engellenmesiyle PYD ile Federal Kürdistan yönetimi arasında başlayan krizden sonra bugün ilk defa Rojava Halk Meclisi (MGRK) üyeleri ile Federal Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani biraraya geldi. Selahaddin kentinte saat 14.00’de başlayan toplantı yaklaşık bir buçuk saat sürdü. MGRK’yi temsilen toplantıya eş başkanlar Abdulselam Ahmet ve Sinem Muhammed yanı sıra TEVDEM koordinasyon üyeleri Adlar Xalil, İlham Ahmet, Xarib Hiso ve PYD Dış İlişkiler üyesi Cafer Hannan katıldı. Toplantıda Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana da hazır bulundu.

Toplantının ardından DİHA’ya açıklama yapan PYD Dış İlişkiler üyesi Cafer Hannan, toplantının olumlu geçtiğini söyledi. “MGRK’nin gelip toplantıya katılmasının bu sürece olumlu yaklaştığının ve Cenevre 2’ye Kürtlerin ortak irade şeklinde gitmesi isteğinin göstergesidir” diyen Hannan, şunları belirtti: “Uzun bir sürenin ardından Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı sayın Mesut Barzani’nin talebi üzerine böylesi bir toplantı gerçekleşti. Rojava’ya destek olmak amacıyla yapılan toplantıda tartışmalar yapıldı. Toplantıda Rojava’ya destek sunulması çerçevesi kabul edildi. Toplantıda çok ciddi bir çelişki ya da karşıt görüş çıkmadı. Toplantıda ilişkilerin sürdürülmesi, Federal Kürdistan Bölge Başkanı’nın Rojava’da birliğin sağlanmasına desteklerini sunmaya devam etmesi ve Kürtlerin birliğinin sağlanması görüşleri tekrar dile geldi.”

Mesut Barzani’nin ise “Kürt partilerinin Cenevre öncesi kendi aralarında birlik sağlamaları için her türlü desteği sunmaya hazırız” dediği öğrenildi.

MGRK ile Barzani arasındaki özel görüşme bittikten sonra Suriye Kürtleri Ulusal Meclisi (ENKS) içinde yer alan El Parti, Yekiti, El Wahde, Parti Azadi ve Partiya Peşveru’in yetkililerinin katılımıyla toplantıya devam edildi. Toplantıda tarafların basında karşılıklı yansıyan çeşitli ithamları tekrarlamadıkları ve olumlu geçtiği öğrenildi. Yaklaşık yarım saat süren toplantının sonucunda ENKS içindeki tüm partilerin toplanıp kendi görüşlerini netleştirdikten sonra yarın ya da diğer gün ENKS ile MGRK arasındaki toplantılara başlanılması kararına ulaşıldı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Hakan Şükür AKP\'den istifa etti

SONRAKİ HABER

Fikret Orman: Beşiktaş katledildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...