16 Aralık 2013 15:38

Hacettepe'de direniş sonuç veriyor

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde ‘yasa dışı eylem’e katıldıkları gerekçesiyle işten atılan ve bir ayı aşkın süredir hastane kampüsünde çadır kurarak direnen işçilerin mücadelesi sonuç veriyor.

Hacettepe\'de direniş sonuç veriyor
Paylaş

Hasan AKBAŞ
Ankara


Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde ‘yasa dışı eylem’e katıldıkları gerekçesiyle işten atılan ve bir ayı aşkın süredir hastane kampüsünde çadır kurarak direnen işçilerin mücadelesi sonuç veriyor. 50 işçinin durumuna ilişkin, Hacettepe Rektörlüğü, Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Dev Sağlık-İş Sendikası yöneticileri ve işçiler masaya oturarak mutabakata vardı. Hacettepe tarafı, taşeron firmayı aradan kaldıracağını iktisadi, idari işlerin fakülte bünyesine bağlanarak işçilerin göreve başlamasını önerirken, işçiler ve sendika yöneticileri de durumu aralarında değerlendirerek bu hafta içi kararlarını vereceklerini bildirdi.

İŞÇİLER KADROYA ALINIYOR

Geçtiğimiz cuma günü aralarında Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Hacettepe Rektörü Murat Tuncer ve bir heyet Dev Sağlık-İş Sendikası yöneticileriyle görüştü. Görüşmeye Sendika Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve işçilerden oluşan bir heyet katıldı. Bugün ve Cuma günü yapılan görüşmeler ile gelinen süreci gazetemize değerlendiren Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Hacettepe’de haksız hukuksuz nedenlerle 50 işçinin işten atıldığını söyledi. Yapılan görüşmelerde Hacettepe Rektörlüğünden gelen teklifin, “Hacettepe Hastanesi bünyesinden çalıştırılmak üzere işçiler için girişimler yapılacağı önerisi”nde bulunulduğunu açıklayan Çerkezoğlu,  bu duruma yanıt olarak, işçilerle birlikte karar verip bildireceğinin söylendiğini aktardı.

İşçilerle bu durumu değerlendirdiklerini ve kabul edilebilir olduğuna karar verdiklerini duyuran Çerkezoğlu, “Bütün arkadaşlarımızın taşeron olmaksızın, doğrudan üniversitenin işçisi olarak görev yapması için anlaştık ve süreci başlattık” dedi. Tüm taşeron işçilerinin ayrımsız hastane bünyesinde çalışacağını kaydeden Çerkezoğlu, bugün teknik evrak ve belgeleri hastanenin ilgili birimlerine teslim ettiklerini bildirdi.  

Çerkezoğlu, “Durumun tam olarak netleşmesi için görüşmelerimiz devam edecek. Bu görüşmeler gelecek pazartesi gününe kadar sürdürülüp, daha sonra anlaşılması halinde işçiler uygulamaya geçecek” dedi.



 

ÖNCEKİ HABER

Bütçe kasımda 11 aydan fazla açık verdi

SONRAKİ HABER

CHP: Milli Eğitim Bakanı’nın istifasını bekliyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...