16 Aralık 2013 15:18

İzmir ve Çorum'da iki kadın katledildi

İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Serpil Erfındık boşandığı eşi tarafından bıçaklanarak öldürülürken Çorum'da Melek Yalçın isimli kadın milli piyango biletinin üzerine ismini yazmadığı gerekçesiyle eşi İrfan Yalçın tarafından bıçaklanarak katledildi.

İzmir ve Çorum\'da iki kadın katledildi
Paylaş

İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Serpil Erfındık boşandığı eşi tarafından bıçaklanarak öldürülürken Çorum'da Melek Yalçın isimli kadın milli piyango biletinin üzerine ismini yazmadığı gerekçesiyle eşi İrfan Yalçın tarafından bıçaklanarak katledildi.

İzmir ve Çorum'da iki kadın eşleri tarafından katledildi. Dokuz Eylül Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı bölümünde öğretim görevlisi olan Serpil Erfındık 6 ay önce boşandığı eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Cinayet Buca ilçesine bağlı Kaynaklar'da Erfındık'ın iki yaşındaki oğluyla birlikte kaldığı evinde işlendi. Katil zanlısı V.A'nın 2 yaşındaki oğlu E.B.A'yı da alarak kaçtı. 38 yaşında olan Serpil Erfındık'ın üç yıl önce evlendiği V.A'dan geçen temmuz ayında şiddet gördüğü gerekçesiyle boşandığı ancak eşinin boşanmasına rağmen V.A.'nın, Serpil Erfındık'ı rahatsız etmeye devam ettiği öğrenildi.

KORUMA TALEP ETTİ

 Oğlunu da yanına alarak kaçan katil zanlısı V.A. için Erfındık'ın aldırdığı koruma kararının süresinin cinayet günü sona erdiği belirtildi. Bu arada eski eşi tarafından katledilen Serpil Erfındık'ın, tekrar koruma kararı aldırmak ve eşinden kalan yüklü miktardaki borçları ödememek için geçen Cuma günü, İzmir Barosu Kadın Hakları Danışma Merkezi'ne başvurduğu öğrenildi.Nöbetci savcının incelemesinin ardından Serpil Erfındık'ın cesedi, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Oğlunu babasının evine bırakan V.A'nın yakalanması için soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

 ÖLDÜRMEK İÇİN BAHENE ÇOK!

Çorum'un Kale Mahallesi'nde dün eşi tarafından bıçaklanarak ağır şekilde yaralanan Melek Yalçın hayatını kaybetti. Olay dün meydana geldi. İrfan Yalçın ile eşi 42 yaşındaki Melek Yalçın'la iddialara göre ortaklaşa aldıkları yarım milli piyango bileti üzerine isim yazma yüzünden tartıştı. Bu duruma karşı çıkan İrfan Yalçın, ekmek bıçağı ile eşini 13 yerinden bıçaklayıp ağır şekilde yaralayıp evden gitti. Çiftin bağrışmalarını duyan komşuları Melek Yalçın’ın evine gitti. Yalçın’ı kanlar içinde gören komşuları hem polisi hem de 112 acil servisini arayıp yardım istedi. Sağlık görevlileri yaralı kadına ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Daha sonra Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Melek Yalçın, 3 saat süren ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesine alındı. Ancak, Yalçın hayatını kaybetti.

KATİL EŞ TUTUKLANDI

Eşini bıçakladıktan sonra bıçakla polis merkezine giderek teslim olan ve eşini bıçakladığını itiraf eden İrfan Yalçın, "Eşimle her konuda tartışıp kavga ederiz. Ortak aldığımız milli piyango biletini saklamış vermek istemedi. Üzerine isimlerimizi yazmayı teklif ettim. Onu da kabul etmedi. Yine tartışmaya başladık ve kavga çıktı. Bir süre boğuştuk. Sonra elime geçirdiğim bıçakla onu bıçakladım" şeklinde cinayeti anlatması dikkat çekti.

İrfan Yalçın, karakoldaki işlemlerinin ardından polis eşliğinde Çorum Adliyesine getirildi. Burada çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Melek Yalçın'ın cansız bedeni ise otopsi yapılmak üzere Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturmanını devam ettiği belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Rojava görüşmeleri sürüyor

SONRAKİ HABER

Yolu kapanan köyde sağlık taraması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...