16 Aralık 2013 14:20

Trabzonspor'un rakibi Juventus oldu

UEFA Avrupa Ligi'nde grubunu lider tamamlayan Trabzonspor'un rakibi Galatasaray'a yenilerek Avrupa Ligi'ne kalan İtalyan temsilcisi Juventus oldu.

Trabzonspor\'un rakibi Juventus oldu
Paylaş

UEFA Avrupa Ligi'nde grubunu lider tamamlayan Trabzonspor'un rakibi Galatasaray'a yenilerek Avrupa Ligi'ne kalan İtalyan temsilcisi Juventus oldu.

Çekilişte gruplarını ilk sırada bitiren 12 takım ve Şampiyonlar Ligi’nden gelen en iyi 4 grup 3.’sü (Napoli, Benfica, Shakhtar, Basel) ilk torbada yer alırken UEFA Avrupa Ligi’ni 2. bitiren 12 takım ile Devler Ligi’nden gelen diğer 4 grup 3.’sü (Ajax, Juventus, Porto, V.Plzen) 2. torbada yer aldı. Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi’nden gelen 2. torbada yer alan İtalya’nın Juventus takımıyla eşleşti.

Avrupa Ligi'nde 2. Tur maçları 20-27 Şubat 2014 tarihlerinde oynanacak. 3. Tur karşılaşmaları ise 13-20 Mart 2014 tarihlerinde yapılacak.

Trabzonspor Juventus'la ilk maçı İtalya'da oynarken rövanş maçı Avni Aker'de olacak.  Trabzonspor bu turda Juventus'u elerse 3. tur maçında Esbjerg-Fiorentina eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Juventus, Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'la aynı grupta yer almış, Türk Telekom Arena'daki son maçta sarı kırmızılılara yenilerek grupta 3. sırada kalmıştı.

TÜM EŞLEŞMELER ŞÖYLE:

* Dnipro - Tottenham
* Real Betis - Rubin Kazan
* Swansea City - Napoli
* Juventus - Trabzonspor
* Maribor - Sevilla
* Viktoria Plzen - Shakhtar Donetsk
* Chornomorets - Lyon
* Lazio - Ludogorets
* Esberg - Fiorentina
* Ajax - Salzburg
* Maccabi Tel Aviv - Basel
* Porto - Frankfurt
* Anzhi - Genk
* Dinamo Kiev - Valencia
* PAOK -Benfica
* Liberec - Az Alkmaar

JUVENTUS'TAN TRABZONSPOR YORUMU: "UMARIZ KAR YAĞMAZ"

 Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nden elediği Juventus'un Avrupa Ligi'nde Trabzonspor'la karşılaşacak olmasına siyah-beyazlı ekipten ilk yorum ilginç oldu.

Juventus'un yöneticilerinden ve unutulmaz eski oyuncusu Pavel Nedved, İsviçre'nin Nyon kentindeki çekilişe katıldı. Kuradan başka bir Türk takımı çıkması üzerine yüzündeki ifade kameralara yansıyan Nedved, İtalyan Mediaset kanalına yaptığı açıklamada, "Umarım Trabzon'da oynamaya gittiğimizde kar yağmaz. Güzel bir maç olacağına inanıyoruz" dedi.

Kar yağışının olumsuz etkilediği saha şartlarına rağmen Galatasaray'la oynamak zorunda kaldıklarını hatırlatan Nedved, "Biz şimdi hak ettiğimiz yerdeyiz ve iyi oyunumuzla iyi bir tablo ortaya koymak istiyoruz" diye konuştu.

Avrupa Ligi'ne yeterince değerli gözüyle bakılmadığını öne süren Nedved, "Dikkatli olmalıyız. Bizi uzak bir deplasman bekliyor. Avrupa Ligi'nde maksimum güçle oynama isteğimiz var. Finalin Torino'da olması o kadar önemli değil. Oraya varana kadar yolumuz çok uzun" yorumunu yaptı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Eyüp Can: Radikal kapanmıyor

SONRAKİ HABER

KESK’lilere 4+4+4 yargılaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...