16 Aralık 2013 08:22

Lübnan sınırında 1 İsrail askeri öldürüldü

İsrail-Lübnan sınırında bir İsrail askeri vurularak öldürüldü. Lübnanlı bir askerin İsrail ordusu tarafından rehin tutulduğu öne sürüldü. Lübnan'ın Sidon kentinde de ordu güçlerine saldırılar gerçekleşti.

Lübnan sınırında 1 İsrail askeri öldürüldü
Paylaş

İsrail-Lübnan sınırında bir İsrail askeri vurularak öldürüldü. Nakura köyünün yakınlarında yaşanan çatışmanın dün akşam yerel saatle 20.30’da gerçekleştiği bildirildi.

İsrail ordusu sözcüsü yaptığı açıklamada “Lübnan ordusundan bir keskin nişancı sivil bir araca ateş açtı” iddiasında bulundu. Saldırıda ölü ya da yaralılar konusunda bir bilgi vermeyen ordu sözcüsü, “İsrail’e yönelik saldırganlığa izin vermeyeceğiz” ifadesini kullandı.

Yerel medya İsrail askerlerinin sınırı geçerek müdahalede bulunduğunu öne sürerken İsrail ordusundan bu konuya ilişkin bir açıklama gelmedi.

Lübnanlı kaynakların Reuters’e yaptığı açıklamada, söz konusu çatışmaya giren askerle temasın yitirildiği belirtildi. İsrail’de yayımlanan Haaretz gazetesinin aktardığı bilgilere göre askerin İsrail güçleri tarafından rehin alınmış olabileceği belirtildi.

Güney Lübnan’daki Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü ekipleri, olay hakkında bilgi edinmeye çalıştıklarını dile getirdi. BM Sözcüsü Andrea Tenenti, her iki tarafın da kendileriyle işbirliği içerisinde çalıştığını söyledi.

Ağustos ayında Lübnan’dan açılan bir ateşte devriye gezen 4 İsrail askeri yaralanmıştı.

SİDON'DA 5 ÖLÜ

Öte yandan başkent Beyrut’un 40 kilometre güneyindeki Sidon kentinde de Lübnan ordusuna ait bir kontrol noktasına gerçekleştirilen saldırıda 1 Lübnan askeri yaşamını yitirdi. Aynı kentteki iki ayrı olayda saldırganlardan 4’ü öldürüldü.

Ordu sözcüsünün yaptığı açıklamada dün yerel saatle 21.15’te kontrol noktasına el bombalı saldırı düzenlendi ve 2 asker yaralandı. Karşı ateş açan askerler, saldırganı öldürdü.
Saat 22.20’de ise kentin bir başka bölgesindeki kontrol noktasına 3 silahlı kişi tarafından yeni bir saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda elindeki el bombasını kendi üzerinde patlatan bir kişinin kendisiyle beraber bir askerin ölümüne sebep olduğu aktarıldı. Kontrol noktasındaki diğer askerlerin açtığı ateş sonucu, diğer 2 kişinin de öldürüldüğü açıklandı.

Çoğunlukla Sünni nüfusun yaşadığı Sidon, Haziran ayında Suriye'de Esad karşıtı güçlere desteğiyle bilinen Ahmed el-Essir’e bağlı kuvvetlerle Lübnan ordusu arasındaki çatışmalara sahne olmuştu. Çatışmalarda 18’i Lübnan askeri olmak üzere 29 kişi yaşamını yitirmişti. Lübnanlı yetkililer, geçtiğimiz ay Beyrut’taki İran Büyükelçiliği’ne gerçekleştirilen intihar saldırısının da Ahmed el-Essir’e bağlı kuvvetlerce gerçekleştirildiğini açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Orta Afrika Cumhuriyeti\'nde barış umudu

SONRAKİ HABER

ABD\'li senatör McCain\'den Ukrayna\'da AB yanlılarına destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...