06 Haziran 2011 09:59

Peru da Latin rüzgarına kapıldı

GÜNEY Amerika ülkelerinden Peru’da yapılan devlet başkanlığı seçiminin ardından, “sol görüşlü” Ollanta Humala zaferini ilan etti. Humala ile muhafazakar rakibi Keiko Fujimori arasındaki yarış, kıl payı neticelendi. Humala, Perulu yoksullara madencilik gelirlerinden daha fazla pay verme sözü vermişti.2006’da yap

Peru da Latin rüzgarına kapıldı
Paylaş

GÜNEY Amerika ülkelerinden Peru’da yapılan devlet başkanlığı seçiminin ardından, “sol görüşlü” Ollanta Humala zaferini ilan etti. Humala ile muhafazakar rakibi Keiko Fujimori arasındaki yarış, kıl payı neticelendi. Humala, Perulu yoksullara madencilik gelirlerinden daha fazla pay verme sözü vermişti.

2006’da yapılan seçimi az bir farkla kaybeden Humala, o zamandan beri radikal anti-kapitalist söylemini yumuşattı. Eski bir subay olan 48 yaşındaki Humala’nın taraftarları galibiyetlerini kutladı.

Hapiste bulunan eski Devlet Başkanı Alberto Fujimori’nin kızı Keiko ise, ülkenin ilk kadın lideri olma fırsatını kıl payı kaçırdı.
Humala ile Fujimori, ilk turda seçilmek için gerekli olan yüzde 50’nin üstünde oy alamamış, seçim ikinci tura kalmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

NATO, Ortadoğu’yu İzmir’den vuracak

SONRAKİ HABER

Portekiz’de ‘sıcak yaz’ hazırlığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...