16 Aralık 2013 06:00

Sosyal medya kurumsal medyanın yerini tutar mı?

CHRİSTİANE Amanpour, Jimmy Maymann, Erik Martin gibi isimlerin katıldığı News Xchange konferansına Bilgimedya hazırladığı filmle damgasını vurdu.

Sosyal medya kurumsal medyanın yerini tutar mı?
Paylaş

CHRİSTİANE Amanpour, Jimmy Maymann, Erik Martin gibi isimlerin katıldığı News Xchange konferansına Bilgimedya hazırladığı filmle damgasını vurdu.

Dünyanın en büyük habercilik zirvelerinden biri olan ve bu yıl on ikincisi Fas’ın Marakeş kentinde düzenlenen News Xchange konferansında İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya Bölümü (Bilgimedya) gazeteciliğin geleceği üzerine bir sunum yaptı.

Avrupa Yayın Birliği (EBU) tarafından düzenlenen ve Eurovision tarafından organize edilen konferans her yıl değişik bir ülkede gerçekleştiriliyor. Bu yıl ilk kez dünya çapında sadece iki medya okulundan öğrencilerin davet edildiği konferansa ABD’nin önemli gazetecilik okulu Missouri School of Journalism ve Türkiye’den de Bilgimedya katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Christiane Amanpour Gezi eylemlerine değindi. “Beni Türk medyasının soramadığı soruları politikacılarına sorduğum için alkışlayan insanlar olduğunu biliyorum ancak en az onlar kadar büyük bir kitle de benim hapiste olmamı istiyor. Bunu da biliyorum” dedi.  Amanpour Yunanistan’da yerle bir olan kamu yayıncılığından, Sri Lanka’da öldürülen gazetecilere, Obama’nın haberciler için nasıl bir düş kırıklığı olduğundan, Suriye’deki zor gazetecilik koşullarına uzanan etkileyici bir konuşma yaptı. Sosyal medyanın kurumsallaşmış haberciliğin yerini tutamayacağını ifade eden Amanpour, patronların öncelikle gazeteciye yatırım yapmaları gerektiğine de dikkat çekti.

ÖNCEKİ HABER

İnternet ve nefret söylemi

SONRAKİ HABER

Yeşil Cephe iddialarını belgeledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...