15 Aralık 2013 20:09

İstanbul’da Yüksekova protestoları

BDP Zeytinburnu, Şişli ile Gaziosmanpaşa gençlik meclisleri, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Veysi İşbilir, Reşit İşbilir ve Bemal Tokçu'nun polis kurşunu ile katledilmesini yaptıkları yürüyüş ile protesto etti.

İstanbul’da Yüksekova protestoları
Paylaş

BDP Zeytinburnu, Şişli ile Gaziosmanpaşa gençlik meclisleri, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Veysi İşbilir, Reşit İşbilir ve Bemal Tokçu'nun polis kurşunu ile katledilmesini yaptıkları yürüyüş ile protesto etti.

BDP Zeytinburnu Gençlik Meclisi, Hakkâri Yüksekova'da, Veysel ve Reşit İşbilir'in polis tarafından katledilmesini Zeytinburnu Seyit Nizam Mahallesi Migros önünden Zeytinburnu 58. Bulvar'a kadar düzenlenen yürüyüşle protesto etti. Yüzlerce gencin katıldığı yürüyüşte, "Dün Roboski'de, bugün Gever'de, katil devlet hesap verecek" ve "Gençlik katilleri yargılayacak" pankartları açıldı. Yürüyüş güzergahında bulunan AKP Zeytinburnu İlçe Örgütü binası önünden geçen gençler, AKP binasını koruma amaçlı TOMA ile bekleyen çok sayıda çevik kuvvet polisini attıkları sloganlar ile protesto etti. Yürüyüşün ardından ise, Yüksekova'da katledilenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Burada BDP Zeytinburnu Gençlik Meclisi adına konuşan Serdar Ergün, "demokratik çözüm süreci" diye tanımlanan süreçte AKP hükümetinin samimi davranmadığını ve Yüksekova'da 3 Kürt gencini katlettiğini belirterek, yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı diledi. AKP hükümetinin böyle bir dönemde yaptığı katliam ve tutuklamalarla halkı sindirdiğini ve bunu aşamalı olarak ölçtüğünü kaydeden Ergün, "Bu katliam, bu provokasyona karşı Kürt halkı örgütlülüğünü güçlendirmez ve yeterli cevabı vermez ise, AKP hükümeti Roboski'de olduğu gibi daha büyük katliamları gerçekleştirmekten çekinmeyecektir" dedi. Meclis üyeleri, yaptıkları oturma eyleminin ardından attıkları sloganlar eşliğinde dağıldı.

OKMEYDANI

BDP Şişli Gençlik Meclisi, Hakkâri Yüksekova'da Veysel ve Reşit İşbilir ile Bêmal Tokçu'nun polis kurşunuyla katledilmesini protesto etmek amacıyla Okmeydanı Sibel Yalçın Parkı'ndan Mahmut Şevket Paşa Sağlık Ocağı önüne kadar yürüyüş düzenledi. Çok sayıda gencin yanı sıra BDP Şişli İlçe Eş Başkanı Ayten Kaya ile BDP Şişli İlçe Örgütü yöneticilerinin katıldığı yürüyüşte, "Dün Roboski'de, bugün Gever'de, katil devlet hesap verecek" pankartları açıldı.

Yürüyüş güzergâhı üzerinde bulunan Okmeydanı Anadolu Işıklar mevkiinde kurulan polis barikatı nedeniyle kısa süreli yaşanan gerginliğin ardından, polislerin barikatı kaldırmasıyla yürüyüş devam etti.

Yürüyüşün ardından gençlik meclisi adına açıklama yapan BDP Şişli İlçe Eş Başkanı Ayten Kaya, Yüksekova'da katledilen 3 Kürt gencinin ailelerine başsağlığı dileyerek, "Eğer bu provokasyona karşı Kürt halkı örgütlülüğünü güçlendirmez, yeterli cevabı vermezse AKP devleti Roboskî'de olduğu gibi daha büyük katliamları gerçekleştirmekten geri durmayacaktır" diye konuştu.

GAZİOSMANPAŞA

BDP Gaziosmanpaşa Gençlik Meclisi de, "Dün Roboski'de, bugün Gever'de, katil devlet hesap verecek" pankartı ile Miraç Camii'nden Karayolları Meydanı'na kadar yürüyüş düzenledi. Yürüyüş ardından ise, gençlik meclisi adına açıklama yapılarak, AKP hükümetine sert tepki gösterildi.

SULTANGAZİ

BDP Sultangazi Gençlik Meclisi'nin de, Yüksekova'daki katliamı protesto etmek amacıyla, "Gever faşizme mezar olacak" pankartıyla Gazi Karakolu'na doğru yaptığı yürüyüşe polisler gaz bombalarıyla müdahalede bulundu. Gençler'de, caddede kurdukları barikatları ateşe vererek, polise havai fişek ve taşlarla karşılık verdi. Gençler ile polisler arasındaki olaylar sürüyor. (İstanbul/DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Kadın milletvekillerden küfüre kırmızı fularlı protesto

SONRAKİ HABER

Olaylı maçta Kasımpaşa Beşiktaş’ı 2-1 yendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...