15 Aralık 2013 16:01

Kadınlardan, Şahin’e tepki dinmiyor

İzmir’de bir araya gelen kadınlar ‘Kadın cinayetleri azaldı’ diyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’i protesto etti.

Kadınlardan, Şahin’e tepki dinmiyor
Paylaş

İzmir’de bir araya gelen kadınlar ‘Kadın cinayetleri azaldı’ diyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’i protesto etti.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun çağrısıyla İzmir Hükümet Konağı önünde buluşan kadınlar, kadın cinayetleri karşısında sessiz kalan hükümet yetkililerine tepkilerini dile getirdi. Öldürülen kadınların ailelerinin katıldığı açıklamada, kadınlar kasım ayında 23 kadının öldürüldüğünü ve bu yıl öldürülen kadın sayısının 212’ye çıktığı bilgisini verdi. 2012 verilerine göre kadın cinayetlerinin arttığını da belirten kadınlar Fatma Şahin’in ‘Kadın cinayetleri azaldı’ sözünün gerçeği yansıtmadığını da dile getirdi.

‘KADIN CİNAYETLERİNİ BİLMİYOR’

Kadınlar adına açıklamayı okuyan Emine Sözüdoğru, Bakan Fatma Şahin’in kadın cinayetlerinin gerçeklerini bilmediğini ifade ederek “Kendisine yöneltilen soru önergelerine verdiği cevaplardan bunu anlıyoruz. AKP döneminde çok sayıda konuk evi açtıklarıyla övünen Fatma Şahin 2013 yılında tek bir konuk evi açtıklarını söyledi. Her ilde kadınlar öldürülürken AKP Hükümeti 2013 yılında sadece Uşak’ta bir konuk evi sağlamış durumdadır” dedi.

ŞAHİN’E SORULAR

“AKP’nin kadın düşmanlığı sürdükçe önümüzdeki aylarda her gün kadın cinayeti haberleri almaya devam edeceğiz”  diyen Sözüdoğru 5 Aralık günü Bağcılar’da öldürülen Nimet Çağan’ın koruma talebi karşısında polislerin “Adın çıkar, evine dön’ dediğini belirterek Fatma Şahin’e “Nimet’i korumayan polisler ona ölümden başka seçenek bıraktı mı” sorusunu yöneltti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar her ay Güvenpark’ta olacak

SONRAKİ HABER

163 tutuklunun durumu ağır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...