15 Aralık 2013 15:58

Kadınlar her ay Güvenpark’ta olacak

Ankara Feminist Kolektif, kadına yönelik şiddete karşı her ayın üçüncü pazar günü Güvenpark’ta oturma eylemi gerçekleştireceğini duyurdu.

Kadınlar her ay Güvenpark’ta olacak
Paylaş

Ankara Feminist Kolektif, kadına yönelik şiddete karşı her ayın üçüncü pazar günü Güvenpark’ta oturma eylemi gerçekleştireceğini duyurdu. Bugün Güvenpark’ta bir araya gelen kadınlar, karşı karşıya kaldıkları cinsel, fiziksel, ekonomik şiddete ve cinayetlere sessiz kalmayacaklarını ilan etti.

2013 yılında yüzlerce kadının erkek şiddeti nedeniyle yaşamını yitirdiğine dikkat çeken kadınlar yaptıkları açıklamada, şunlar ifade edildi: “Erkek şiddetini görmezden gelen her türlü politikanın, sözün, eylemin karşısında durduk ve durmaya devam ediyoruz. Yıllardır mahkeme salonlarında katillere ve bu katliamlara olağan gözlerle bakan hakimlere hesap soruyoruz tüm öfkemizle. Sokaklarda, meydanlarda, evlerde ve her yerde direnişimizle hesap soruyoruz. Varlığımızla hesap soruyoruz. Öldürülen, şiddet gören kadınların mücadelelerini onlardan aldığımız nefesle bir öteye taşıyoruz. Biz kadınlar, her ayın üçüncü pazarında bu meydanda öfkemizi haykıracağız”. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

2-B’liler kent mitingine hazırlanıyor

SONRAKİ HABER

Kadınlardan, Şahin’e tepki dinmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...