15 Aralık 2013 15:53

2-B’liler kent mitingine hazırlanıyor

Kent Hareketleri Platformu’nun 22 Aralık’ta Kadıköy’de gerçekleştireceği mitinge, Ümraniye’deki 2-B Hak Sahipleri Platformu da katılacak.

2-B’liler kent mitingine hazırlanıyor
Paylaş

Kent Hareketleri Platformu’nun 22 Aralık’ta Kadıköy’de gerçekleştireceği mitinge, Ümraniye’deki 2-B Hak Sahipleri Platformu da katılacak. Ümraniyeliler, mahallelerinde halk toplantıları yaparak miting hazırlıklarını sürdürüyor.

Kentsel dönüşüme karşı 22 mahallede çalışma yürüten 2-B’liler, bir yandan da yeni dernek örgütlenmelerine ağırlık veriyor. Daha önce Ümraniye Aşağı Dudullu Birlik ve Dayanışma Derneği altında örgütlenen 2-B hak sahipleri, Adem Yavuz Mahallesi’nde de aynı isimde yeni bir dernek kurdular. Adem Yavuz Mahallesi Birlik ve Dayanışma Derneğini kuran 2-B hak sahipleri yeni çıkarılan afet yasasına karşı hukuki mücadeleyi de bu dernek üzerinden yürütüyor.

Dün gerçekleşen halk toplantısında Ümraniyeliler, kendi mücadelelerini, toplam 100 kurumun içinde yer aldığı Kent Hareketleri Platformuyla birleştirme ve 22 Aralık’taki kent mitingine katılma kararı aldı. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Çerkesler Soçi Olimpiyatını protesto etti

SONRAKİ HABER

Kadınlar her ay Güvenpark’ta olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...