15 Aralık 2013 15:44

Sis değil, toz bulutu

Adana’nın ortasından geçen uluslararası D-400 kara yolundaki bakım çalışmaları vatandaşı çileden çıkardı.

Sis değil, toz bulutu
Paylaş

Adana’nın ortasından geçen uluslararası D-400 kara yolundaki bakım çalışmaları vatandaşı çileden çıkardı. Yenileme çalışması için asfaltı kazılan kara yolundan kalkan toz bulutu, sis gibi çevreye yayılıyor. Toz nedeniyle ağızlarına maske takarak çalışan ve işyerlerinin önünü sürekli toz kalkmaması için sulamak zorunda kalan esnaf, çalışmanın bir an önce tamamlanmasını istedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına bağlı Karayolları Bölge Müdürlüğünün sorumluluğunda olan D-400 kara yolunun Onur Mahallesi’nde kalan kısmında yaklaşık bir ay önce başlatılan asfalt yenilemesi ve kaldırım düzenlemesi çalışmaları kapsamında asfalt kazınıp, kaldırımlar söküldü.

MASKE TAKARAK ÇALIŞIYORLAR

Kısa sürede çalışmanın tamamlanması beklenirken, durum düşünüldüğü gibi gerçekleşmedi. Kazınan asfalt, bozulan kaldırımdan çıkan molozlar, bulvar üzerinde dağ yığınları halinde bırakıldı. Bakım çalışmalarının uzaması, bulvar üzerinde bulunan esnafı çileden çıkardı. Kara yolundan kalkan toz bulutu çevreye sis gibi yayılırken, nefes almakta zorlandıklarını belirten esnaf maske takarak çalışmak zorunda kaldı. Sürekli kalkan toz yüzünden işyerlerine müşteri gelmediğini anlatan esnaf, çareyi kara yolunu sulamakta buldu.

‘HEM SAĞLIĞIMIZ, HEM İŞİMİZ BOZULDU’

Çalışmaların bir an önce tamamlanmasını isteyen esnaf şikayetlerini şöyle dile getirdi: “Bir aydan beri halimiz perişan. Kalkan toz, ortada kalan moloz yığınları yüzünden hem sağlımız bozuldu, hem işlerimiz. Sürekli toz solumak zorunda kalıyoruz. Durumu karayolları yöneticilerine iletmek istedik, sorumlusunun yerel yönetimler olduğunu söylediler. Belediyeye ulaşmaya çalıştık D-400’ün sorumluluğunun karayollarında olduğunu söylediler. Herkes topu birbirine atıyor. Günlerden beri iş yapamaz olduk. Hadi bir süre daha buna dayanırız ama, artık nefes alacak halimiz kalmadı. Toz yüzünden sağlığımız bozuldu. Bizler de birkaç esnaf nöbetleşerek her gün birimiz iş yerlerimizin önündeki kısmı sulayıp tozu önlemeye çalışıyoruz.” (ADANA)

ÖNCEKİ HABER

‘Yaptıklarının hesabını vermeden gitti’

SONRAKİ HABER

Elektrik ve doğal gaz kesintilerinin nedeni hükümet politikaları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...