15 Aralık 2013 15:18

'Sol Cephe' kuruldu

'Sol Cephe' kuruluş toplantısı bugün Yenimahalle Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi. Ankara’da yapılan toplantıya aydın, siyasetçi, akademisyen, emekçi ve sendikacılar da katıldı.

\'Sol Cephe\' kuruldu
Paylaş

'Sol Cephe' kuruluş toplantısı bugün Yenimahalle Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi. Ankara’da yapılan toplantıya aydın, siyasetçi, akademisyen, emekçi ve sendikacılar da katıldı.

"Gericiliğe karşı aydınlanma, emperyalizme karşı yurtseverlik, sömürüye karşı eşitlik, AKP faşizmine karşı özgürlük" şiarıyla yapılan kuruluş toplantısında konuşan Metin Çulhaoğlu şöyle dedi: “Sol Cephe neye karşı sorusunun yanıtı ise, eğer cephe bugünkünden daha gerici, yobaz, karanlık bir Türkiye görerek tedbirlerini alıyorsa eksik kalır. Sol Cephe, biraz daha aydınlık gibi görünen, biraz daha çoğulcu gibi görünen bir çizgiye karşı tedbirlerini, böyle bir tezgaha karşı direncini pekiştirmelidir.”

Aydınların iktidara taviz vererek kendilerine yer bulmaya çalışmaktan vazgeçmeleri gerektiğini söyleyen CHP Milletvekili Oğuz Oyan ise, bunların insan içine çıkamayacak hale gelmesi için de solun güçlenmesine ve Sol Cephe’ye ihtiyaç olduğuna dikkat çekti.

'Sol Cephe' 41 kişilik Kurucu Yönetim Kurulu'nu da belirledi. Buna göre yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Abdurrahman Bayramoğlu (Avukat), Ahmet Abakay (ÇGD Genel Başkanı), Ahmet Say (Yazar, müzik eleştirmeni), Ali Rıza Aydın (Anayasa Mahkemesi Eski Raportörü), Ataman Oğuz (Sendikacı), Ataol Behramoğlu (Yazar, şair), Aydemir Güler (Yazar)
Ayhan Filazi ( Öğretim Üyesi), Aysel Tekerek (Avukat), Barış Terkoğlu (Gazeteci), Bülent Hallaç (Emekli Müfettiş), Ceren Tuğlu (Hukukçu), Doğan Ülgenciler (Mücellit), Ender Helvacıoğlu (Bilim ve Gelecek Dergisi Yayın Yönetmeni), Erçin Fırat (Öğrenci), Erhan Karaçay (Elektrik Mühendisi), Erhan Nalçacı (Akademisyen), Erkan Baş (Yazar), Fatih Yaşlı (Yazar), Gül Atmaca (Gazeteci), Hilmi Yarayıcı (Müzisyen), Hürriyet Yaşar (Yazar), Hüseyin Özel (Akademisyen), İrfan Ertel (Ressam), Kaya Güvenç (TMMOB Eski Başkanı), Kemal Okuyan (Sol Gazetesi yayın yönetmeni), Mahmut Alınak (Yazar, eski milletvekili), Mehdi Başpınar (Eski sendika yöneticisi), Mehmet Alpüren (Eski DİSK yöneticisi), Merdan Yanardağ (Gazeteci), Metin Çulhaoğlu (Yazar), Mümtaz İdil (Gazeteci), Nezhun Gören (Emekli Öğretim Üyesi), Nihat Behram (Yazar, şair), Ömür Birler (Akademisyen), Saadet Ülker (Akademisyen), Selda İlgöz(Avukat), Semiha Günal (Akademisyen), Serpil Güvenç (Yazar), Tuncay Çelen (Eski sendikacı, yazar), Yücel Çiftçi (Eski SHP MYK üyesi) (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Papa: Marksist ideoloji bir hatadır ama...

SONRAKİ HABER

‘Yaptıklarının hesabını vermeden gitti’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...