15 Aralık 2013 13:24

Çin'den Japonya'ya tepki

Çin, Japonya Başbakanı Shinzo Abe’yi Doğu Çin Denizi’nde ilan edilen hava savunma sahasını kasıtlı olarak işgal etmekle suçladı.

Çin\'den Japonya\'ya tepki
Paylaş

Çin, Japonya Başbakanı Shinzo Abe’yi Doğu Çin Denizi’nde ilan edilen hava savunma sahasını kasıtlı olarak işgal etmekle suçladı.

Abe, dün düzenlediği bir basın toplantısında, Çin’in ilan ettiği hava sahasının uçuş özgürlüğünü haksız bir şekilde ihlal ettiğini belirterek bu kuralların feshedilmesi gerektiğini söylemişti.

Çin Dışişleri Bakanlığı ise bu açıklamalara tepki gösterdi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hong Lei, “Diaoyu adaları Çin’in doğal sınırları içerisindedir. Adalardaki Japonya işgali yasa dışı ve geçersizdir” ifadelerini kullanırken ilan edilen hava sahası kurallarının uluslararası hukuka uygun olduğunu ve uçuş özgürlüğünü de ihlal etmediğini söyledi. Açıklamada, “Çin tarafı toprak bütünlüğü ve egemenliğini korumak için gerekli önlemleri almıştır. Bu tamamen meşrudur. Japonya’nın bu konseptte oynamaya çalıştığı oyunlar ve uluslararası kamuoyunun görüşünü yanıltmaya çalışması başarısız olmaya mahkumdur” denildi.

Çin’in Doğu Çin Denizi üzerinde, Japonların Senkaku, kendilerinin ise Diaoyu olarak adlandırdığı adalar üzerinde ilan ettiği hava sahası kuralları ABD, Japonya ve Güney Kore2nin tepkisini çekmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kritik davaların savcısı değişti

SONRAKİ HABER

\'Sokaklardan kentlere biz yöneteceğiz\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...