15 Aralık 2013 09:06

Mandela toprağa verildi

5 Aralık’ta yaşamını yitiren Güney Afrika’nın efsanevi lideri Nelson Mandela, bugün büyüdüğü köy olan Qunu’da düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Mandela toprağa verildi
Paylaş

5 Aralık’ta yaşamını yitiren Güney Afrika’nın efsanevi lideri Nelson Mandela, bugün toprağa verildi.

10 günlük yas ve törenlerin ardından, Güney Afrika’nın ‘Madiba’sı büyüdüğü köy olan Qunu’ya getirildi. Mandela, resmi devlet töreni ve kabilesi Xhosa abaThembu’nun geleneksel usulleriyle defnedildi.

Defin işlemleri sırasında helikopterler Güney Afrika bayrakları taşıyarak mezarlığın üzerinde uçtu. Uçaklar da hava gösterileriyle 'Madiba'yı selamladı.

Törene aralarında Prens Charles, Oprah Winfrey, emekli başpiskopos ve insan hakları savunucusu Desmond Tutu gibi ünlü isimlerin de bulunduğu yaklaşık 4 bin 500 kişi katıldı. Mandela’nın tabutu bir hafta boyunca Pretoria’da tutulurken, ülkenin ilk siyahi devlet başkanını yüz bini aşkın insan ziyaret etti.

Törende Mandela'nın hayat hikayesini okuyan torunu Ndaba Mandela, "Nelson Mandela'nın öyküsü Güney Afrika'nın öyküsüyle neredeyse aynıdır" dedi.

Mandela'nın da partisi olan Afrika Ulusal Kongresi (ANC), Devlet Başkanı Jacob Zuma aracılığıyla yaptığı son açıklamada, Mandela’yı teori ve pratiği birleştiren bir eylem adamı olarak selamladı. (DIŞ HABERLER)

Nelson Mandela'ya dair tüm haber ve yazılar için tıklayın

ÖNCEKİ HABER

Lazlar ve Lazca bir Temel fıkrası değildir!

SONRAKİ HABER

Tunus\'ta geçici başbakan belirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...