06 Haziran 2011 09:29

ÇGD’den Nuray Mert’e destek

Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay, Başbakan’ın hedef aldığı Nuray Mert’e destek vererek, “Gazeteci arkadaşlarımızı başbakanın miting meydanlarına meze yaptırmayız” dedi.Abakay yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tehdit listesine, Abbas Güçlü’den sonra N

ÇGD’den Nuray Mert’e destek
Paylaş

Abakay yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tehdit listesine, Abbas Güçlü’den sonra Nuray Mert’i eklediğine yer vererek, “Bu konu Başbakan’ın ilk vukuatı değil.Gazete patronlarına, sevmediği gazetecilerin işten kovulması talimatını veren, tutuklu gazetecileri terörle bağlantılı kişiler, teröristler olarak ilan ederek mahkum eden, Ahmet Şık‘ın basılmadan yasaklanan kitabını bomba malzemesi olarak gördüğünü” ifade etti. Bunun “demokrasiye yabancı bir anlayış demokrasiyi, çağdaşlığı hedefleyen ülkemiz için talihsiz bir olgu” olarak nitelendiren Abakay, Başbakan’ın, özgür gazetecilik yapmak isteyenleri tehdit etmesinin hem ilkel, hem doğru bir yol olmadığını, hem de sahiplerini itibarsızlaştıran çıkmaz yol olduğunu dile getirdi.

“Gazeteci arkadaşlarımızı, son olarak da Nuray Mert’i Başbakan’ın miting meydanlarına meze ettirmeyiz. Ne yaparız derseniz, düşünce ve ifade özgürlüğünü tehditle yok etmeye, sindirmeye çalışan bir  başbakanı,basın tarihimizin kara listesine ekler, ‘basın ve düşünce, ifade özgürlüğü düşmanı’ ilan ederiz, ediyoruz” dedi.

Başbakan’a  “şu ya da bu gerekçeyle kendisine kayıtsız şartsız biat eden, iktidara toz kondurmayan, sayıları da bir hayli fazla olan, ‘saray yazıcılarıyla’ yetinmesi, tüm gazeteci ve yazarları teslim alma hevesinden vazgeçmesi” çağrısı yapan Abakay, aksi halde bunu başarmasının mümkün olmadığını ifade etti. Abakay Başbakan’ın bu girişiminin, “basın, ifade özgürlüğü ve demokrasi mücadelesinde yeri olmayan bir girişim” olarak nitelendirdi.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Mert’e saldırı Dersimlilere saldırıdır’

SONRAKİ HABER

ÇEVBİR’den ‘müstehcenlik’ açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...