06 Haziran 2011 09:16

Hopa'da tutuklananların sayısı 12'ye çıktı

Artvin Hopa'da Başbakan Erdoğan'ı protesto eylemlerinin ardından gözaltına alınan toplam 31 kişi arasında bulunan 4 kişi daha çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 31 Mayıs'ta Artvin Hopa'da gerçekleştirdiği miting öncesi ve sonrası çıkan olaylarda emekli öğre

Hopa'da tutuklananların sayısı 12'ye çıktı
Paylaş


Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 31 Mayıs'ta Artvin Hopa'da gerçekleştirdiği miting öncesi ve sonrası çıkan olaylarda emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun hayatını kaybetmesi üzerine yaşanan protesto eylemlerinin ardından gözaltına alınan 31 kişiden 16'sının ifadeleri önceki gün Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı tarafından alınmış, söz konusu kişilerden 10'u serbest bırakılırken, 6'sı ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Dün de Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nde bulunan diğer 15 kişiden 1'i emniyetteki sorgusunun ardından serbest bırakılmış, adliyeye sevk edilen 5 kişiden 3'ü, özel yetkili Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılırken, 2'si de tutuklanma istemiyle sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

Gözaltına bulunan 9 kişilik son grup ise emniyetteki sorgularının tamamlanmasının ardından bugün adliyeye götürüldü. Adliye sevk edilen 9 kişiden 5'i savcılık sorgularının ardından serbest bırakılırken, 4 kişi ise gönderildikleri mahkeme tarafından tutuklandı. Bugünkü tutuklama kararları ile birlikte Hopa'da Lokumcu'nun ölümü sonrasında yapılan protesto eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 31 kişiden toplam 12 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. (ERZURUM)

ÖNCEKİ HABER

Nükleer enerji ölü bir teknoloji

SONRAKİ HABER

‘Mert’e saldırı Dersimlilere saldırıdır’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...