06 Haziran 2011 08:55

Yaşamın yakasından düşün!

Dünya Çevre Günü’nde bir araya gelen yüzlerce kişi Taksim’de eylem yaptı.Taksim Tünel’de bir araya gelen Suyun Ticarileşmesine Hayır Platformu ve 3. Köprü Yerine Yaşam Platformu üyeleri, buradan Taksim Meydanı’na yürüdü. AKP’nin çevre politikalarına ‘hayır’ diyen kitle HES

Yaşamın yakasından düşün!
Paylaş

Taksim Tünel’de bir araya gelen Suyun Ticarileşmesine Hayır Platformu ve 3. Köprü Yerine Yaşam Platformu üyeleri, buradan Taksim Meydanı’na yürüdü. AKP’nin çevre politikalarına ‘hayır’ diyen kitle HES projelerinin durdurulmasını, derelerin ve toprakların  özgür bırakılmasını istedi.

Taksim meydanına kadar yürüyen  çevre örgütü temsilcilerine, çevredekiler alkışlarla destek verdi. Yürüyüş boyunca Hopa’da yaşanan olaylar da protesto edildi.

Çevreciler adına basın açıklamasını okuyan Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Semra Ocak , Başta su olmak üzere derelerin,  ormanların, tekellere peşkeş çekildiğini söyledi.

Ocak’ın konuşmasının ardından Hopa’da incelemelerde bulunan Profesör Doktor Beyza Üstün, orada yaşananları aktararak ne olursa olsun halkın sularına, derelerine sahip çıkacağını söyledi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

AKP adayı korucular ve uzun namlulu silahlarla seçim çalışması yürütüyor

SONRAKİ HABER

Avdanlılar şenlikte bir araya geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...