13 Aralık 2013 18:06

İran'la nükleer müzakerelere 'kara liste' molası

ABD’nin İran’a yönelik yaptırımları genişletmesi üzerine P5+1 ülkeleriyle İran arasında başlatılan nükleer müzakereler sekteye uğradı.

İran\'la nükleer müzakerelere \'kara liste\' molası
Paylaş

ABD’nin İran’a yönelik yaptırımları genişletmesi üzerine P5+1 ülkeleriyle(ABD, İngiltere, Çin, Rusya, Fransa, Almanya) İran arasında başlatılan nükleer müzakereler sekteye uğradı.

Perşembe günü ABD yönetimi, İran'a yönelik uluslararası yaptırımları deldikleri ve İran'ın nükleer programına destek sağladıkları gerekçesiyle denizaşırı bazı şirket ve kişileri kara listeye aldı.

Bunun üzerine bir açıklama yapan İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Araghchi, “Durumu değerlendiriyoruz. İran 19 şirket ve kişiye yönelik getirilen yeni yaptırımlara yanıt verecektir. Bu Cenevre anlaşmasının ruhuna aykırıdır” dedi.

Mehr haber ajansı ise yeni yaptırımlar sebebiyle İran delegasyonunun görüşmeleri dondurarak Tahran’a döndüğünü aktardı.

Avrupa Birliği Dış İlişkiler Sözcüsü olarak görüşmelerde P5+1 ülkelerini temsil eden Catherine Ashton ise tarafların hükümetlerine danışmak üzere ülkelerine döndüğünü, görüşmelerin kısa süre içerisinde Viyana’da devam etmesini beklediğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ise bugün Kudüs’te yaptığı açıklamada görüşmelerin önümüzdeki günlerde devam edeceğini söyledi. Kerry, görüşmelere verilen ara konusunda da Ashton ile aynı görüşü dile getirdi.

Michael Mann, konu hakkında yaptığı açıklamada, 4 gün süren uzun ve kapsamlı görüşmeler sonrası yaşanan kimi sorunları aşmak için ilave çalışmalar yapılmasının şart olduğunun ortaya çıktığını söyledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Peki bu insanlar niye yürüyor?

SONRAKİ HABER

Nusaybin-Cizre yolu kontrollü açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa