06 Haziran 2011 08:33

SES: Kazanım önemli ama yeterli değil

SES Yönetim Kurulu, 4-b’li sözleşmeli personel ile 4924 sayılı kanuna tabi sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesinin sağlandığını duyurarak “AKP Hükümeti’nin bu talebimizi karşılamış olmasını mücadelemizin bir kazanımı olarak görmekteyiz” dedi. Bu kazanımın önemli ama yeterli olmadığı ifade edilen a&

SES: Kazanım önemli ama yeterli değil
Paylaş

SES Yönetim Kurulu, 4-b’li sözleşmeli personel ile 4924 sayılı kanuna tabi sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesinin sağlandığını duyurarak “AKP Hükümeti’nin bu talebimizi karşılamış olmasını mücadelemizin bir kazanımı olarak görmekteyiz” dedi. Bu kazanımın önemli ama yeterli olmadığı ifade edilen açıklamada “Aile Sağlığı Merkezlerinde çalışan kadrolu sağlık emekçilerinin iş güvencesi var mı? Üniversite Hastanelerindeki asistanlar? Ya taşeron çalışanlar? Ya 4-c liler? Ya vekil ebe ve hemşireler?​” soruları yöneltildi.

Son süreçte TTB ve diğer sağlık örgütleriyle ortak mücadele yürütüldüğü hatırlatılan açıklamada, “Bu mücadele yeterli olmasa da sonuç vermiştir. AKP iş güvencesi isteyen çakışanların mücadelesinin önüne geçemeyecektir” denildi.

Açıklamada esnek istihdam biçimlerine son vererek güvenceli çalışma yaşamına geçilinceye kadar bu sürecin eylem ve etkinliklerle süreceği uyarısı yapıldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Önder mitingdeyken seçim bürosu basıldı

SONRAKİ HABER

AKP adayı korucular ve uzun namlulu silahlarla seçim çalışması yürütüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...