13 Aralık 2013 12:02

Balbay, Meclis Başkanı Çiçek ile görüştü

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, özgürlüğünün ikinci gününde Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile görüştü. Daha sonra basın toplantısı ile görüşmeye ilişkin bilgi veren Balbay, hukuk güvenliği, yargılama sorununun çözümü için mücadele edeceğini söyledi.

Balbay, Meclis Başkanı Çiçek ile görüştü
Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, özgürlüğünün ikinci gününde Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile görüştü. Daha sonra basın toplantısı ile görüşmeye ilişkin bilgi veren Balbay, hukuk güvenliği, yargılama sorununun çözümü için mücadele edeceğini söyledi.
Meclis Başkanı Cemil Çiçek’le 55 dakikalık görüşmesinin ardından Mecliste ilk basın toplantısını yapan Mustafa Balbay, kendisini izleyen gazetecilere “meslektaşlarım” diye seslendi, kalemi elden bırakmayacağını, ancak siyaseti de sevdiğini, iyi yapmaya çalışacağını ifade etti.
Balbay, “muhalefette olan bir siyasetçinin görevinin de iktidarın bazen canını sıkmak, bazen elini sıkmak”  düşüncesiyle hareket etmeye çalışacağını dile getirdi.

‘TÜRKİYE’DE CİDDİ BİR YARGILAMA SORUNU VAR’
Görüşmede Meclis Başkanı’na Türkiye’deki yargılama sorunlarını, Başkan Çiçek’in de ağırlıklı olarak tutuklu milletvekilleri sorunu olmak üzere temel yargı sorunun çözümü için gösterdiği çabaları ayrıntılarıyla anlattıklarını dile getiren Balbay, “Ben de buna karşı Türkiye’de ciddi bir yargı sorunundan öte yargılama sorunu olduğunu örnekleriyle anlattım” dedi. Cemil Çiçek’in de başka örnekler verdiğini söyleyen Balbay, “Sadece tutuklu milletvekilleriyle sınırlı kalmamak üzere çözüm yolları olabileceğini paylaştığını ifade etti. Yanlış anlaşılacak hiç bir sözcüğe yer vermeksizin, hukuki zeminde siyasi davaların çözümünün de siyasi olabileceğini,  hukuki zeminde çözüm olabileceğini paylaştım” diyen Balbay, Cemil Çiçek’in de çözümün ancak diyalogla olabileceğini söylediğini aktardı. Balbay kendisi ile ilgili “yeniden cezaevine girebilir” haberlerine de atıf yaparak şunları söyledi:

‘22 DOSYANIN NASIL BİRLEŞTİĞİ DE HABER’
“Bazı meslektaşlarımın tekrar cezaevine dönebileceğim haberleri, haberdir. Bence en az onun kadar bu yargılamaların nereden dönebileceği de haberdir. Şu anda benim yargılandığım davada 22 dosyanın nasıl birleştirildiği de haberdir. Balbay’ın yeniden cezaevine dönebileceği haberi kadar. Yargı ve hukuk güvenliği sorunu da haberdir.
Türkiye deki kimi hukuksuzluklara ve olumsuzluklara alışıldığı için ‘canım usul hataları var zaten o kadar olur, bu kadar büyük davalarda bir iki hata hoş görülür’ olamaz arkadaşlar. Yanlış kapıdan yanlış yere girilir.”
Öncelikli görevinin milletvekilliği olduğunu belirten Balbay, hukuk güvenliği sorunu için çaba harcayacağını dile getirdi. Balbay toplantıda soru almadı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Burdur\'da bir ayda 2. vaşak öldürüldü

SONRAKİ HABER

İpek Yolu\'nda biri bebek 2 kişi donarak öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...