12 Aralık 2013 23:27

Başka’nın ocak filmleri belli oldu

BAĞIMSIZ filmlerin dağıtıcısı M3 Film ve Kariyo & Ababay Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilen Başka Sinema’nın ocak ayı filmleri belli oldu. Ramin Matin’in yönetmenliğini yaptığı Kusursuzlar, Sebastián Lelio’nun yönetmenliğini yaptığı Gloria, Coen Kardeşlerin Inside Llewyn Davis’ı gibi ödüllü filmler Başka’nın ocak filmleri arasında yer alıyor.Başka Sinema Salonlarında izleyebileceğiniz filmleri sizin için derledik;

Başka’nın ocak filmleri belli oldu
Paylaş

BAĞIMSIZ filmlerin dağıtıcısı M3 Film ve Kariyo & Ababay Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilen Başka Sinema’nın ocak ayı filmleri belli oldu. Ramin Matin’in yönetmenliğini yaptığı Kusursuzlar, Sebastián Lelio’nun yönetmenliğini yaptığı Gloria, Coen Kardeşlerin Inside Llewyn Davis’ı gibi ödüllü filmler Başka’nın ocak filmleri arasında yer alıyor.
Başka Sinema Salonlarında izleyebileceğiniz filmleri sizin için derledik;

Kusursuzlar 3 Ocak’ta gösterime giriyor. Film, kardeşlik bağının yarattığı ölümsüz sevgi-nefret ilişkisine tanıklık ederken; erkeğin egemen olduğu toplumsal kalıplara başkaldıran, tüm çelişkileri ve çatışmalarıyla “yaşayan” iki kadın karakterin verdiği savaşı da gözler önüne seriyor. Ramin Matin’in yönettiği filmin senaryosu ise Emine Yıldırım’a ait. 4. Malatya Film Festivali’nde de “En İyi Kadın Oyuncu” ödüllerine layık görülen filmin başrollerini Esra Bezen Bilgin ve İpek Türktan Kaynak paylaşıyor.

Lelio’nun yönetmenliğini yaptığı Gloria ise 10 Ocakta perdede olacak. 58 yaşında, boşanmış, yalnız bir kadın yine de hayattan zevk almaya bakıyorsa terslik bunun neresinde? Yaşının icap ettiğine karşı gelip hayattan elini eteğini çekmeyi kabul etmeyen Gloria, bekarların arasına karışmaya karar verir. Gece kulüplerinde aşk ve macera peşinde umut, hayal kırıklığı ve boşluk hissiyle karşı karşıya kalır. Bir deniz subayıyla tanışıp yakınlaştığında kendi sırlarıyla da yüzleşmek zorunda kalacaktır. Acaba bu ilişki aşk yolundaki son durağı mı olacaktır?  Filmde Paulina García, Sergio Hernandez, Coca Guazzini rol alıyor.

BOB DYLAN, JOAN BAEZ VE JONİ MİTCHELL BU FİLMDE

Coen Kardeşlerin yine bir dönem dramasına imza attıkları Inside Llewyn Davis, 17 Ocak’ta gösterimde olacak. Film,  1960’lı yılların New Yorku’nda geçiyor. 1960lı yılların başında Greenwich Village, folk müziğin devrimine sahne olur. Film ünlü Folk Sanatçısı Dave Van Ronk’un hayatından ilhamla yola çıkarak, dönemin müzik piyasasında yaşananları ünlü sanatçılar Bob Dylan, Joan Baez ve Joni Mitchell eşliğinde beyazperdeye taşıyor.

The Canyonsise 24 Ocak’ta seyredilebilecek. Los Angeles’da geçen bu kara film, seks saplantısının ve hırsın ne kadar tehlikeli olabileceğini bizlere gösteriyor… 20’li yaşlardaki gençlerin, sonu dolandırıcılık, paranoya ve vahşetle biten öyküsü… Christian (James Deen) erotik filmlerin aranılan oyuncusudur. Sevgilisi Tara da (Lindsay Lohan) kendisi gibi oyuncudur; ancak Tara’nın aklı eskiden ilişki yaşadığı başka bir aktördedir. Christian bunu fark ettiğinde vahşi bir insana dönüşecektir. Paul Schrader’ın yönettiği filmde Amanda Brooks, Gus Van Sant, James Deen , Nolan Gerard Funk, Lindsay Lohan gibi oyuncular yer alıyor.

Başka Sinema’nın ocak ayındaki son filmi ise The Past. İranlı Yönetmen Asghar Farhadi’nin Oscar’a layık görülen Bir Ayrılık filminin başarısını takip eden Geçmiş, Fransız eşi Marie’den boşanma işlemlerini tamamlamak üzere, dört yıllık bir ayrılığın ardından Tahran’dan Paris’e gelen Ahmet’i izliyor. Marie’nin niyeti, eski eşinin hayaline bile katlanamayan yeni sevgilisi Samir’le evlenmektir. Ahmet, Marie’nin önceki beraberliğinden olan kızı Lucie ile ilişkisinin sıkıntılı olduğunu fark edince aralarını bulmaya çalışır, fakat böylece geçmişten gelen sırlar açığa çıkmış olur. 31 Ocak’ta gösterime girecek olan filmde Berenice Bejo, Tahar Rahim, Ali Mosaffa rol alıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Hikayenin suyunun suyu...

SONRAKİ HABER

İslam Cephesi Türkiye\'de kurulmuş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...