06 Haziran 2011 07:55

Bursa mitingi binlerin bayramına dönüştü

Bursa’da Emek Özgürlük ve Demokrasi mitinginde bir araya gelen binlerce kişi bağımsız aday Mehmet Deniz Büyük’ü Meclise göndermek için daha çok çalışma sözü verdi. Gökdere Meydanında yapılan mitingde Bursa’nın değişik bölgelerinden kendi imkânlarıyla alana gelen Kürt halkı ve i

Bursa mitingi binlerin bayramına dönüştü
Paylaş

HALK SANDIKTA CEVAP VERECEK

Mitingde ilk konuşan Mustafa Yalçıner, ülkede halklara ve işçilere saldırıların artığı bir dönemde seçime gidildiğini söyleyerek bu nedenle oluşturdukları Blokun çok önemli bir işlev gördüğünü belirtti. AKP’nin gazetelere verdiği boy boy reklamlarda her şeyin iyiye gittiğini nereden nereye gelindiğini ve hayallerin gerçek olduğunu söylediğini hatırlatan Yalçıner “ AKP tamamen yalan propagandadan ibaret olan bir seçim çalışması sürdürüyor. Bu iktidar halkın parasız olması gereken sağlık ve eğitim hakkını da gaspediyor” dedi. “İktidar hakkını arayan halka, emekçilere terörist diyor. Hopa’da halka eşkiya diyor” diyen Yalçıner Kürtlerin, Türklerin, Alevilerin, ezilen tüm halkların, işçiler ve emekçilerin kendine ‘terörist ve eşkıya’ diyen bu iktidara karşı mücadelesini sürdürüp sandıkta gereken cevabı vereceğini vurguladı.

EDP Genel Başkanı Ferdan Turgut, 12 Haziran seçimlerinde bir yanda milliyetçi ve gerici bir blok diğere yandan Emek Özgürlük ve Demokrasi Blokunun olduğunu belirterek “Milliyetçiliğe ve gericiliğe karşı emekçilerin kazanması için oyumuzu kullanacağız” dedi. Seçimden sonra yeni bir anayasanın gündeme geleceğini vurgulayan Turgut Meclise ne kadar güçlü girilirse yeni anayasada da o kadar etkili olunacağını dile getirdi.

İKTİDARIN MASKESİNİ HALK DÜŞÜRMÜŞTÜR

Bursa Bağımsız Milletvekili Adayı Mehmet Deniz Büyük, seçimlerin sıradan bir seçim olmadığını vurgulayarak “Bizim için demokratik çözüm seçimi” dedi. Ülkeyi demokratikleştirme vaatleriyle iktidara gelen AKP’nin geçmişte olan baskıcı uygulamaları daha da artırdığının altını çizen Büyük “Halkımız bunların maskesini düşürmüştür” diye konuştu. Oluşturulan Blokun tüm ülkede olduğu gibi Bursa’da da büyük bir coşku ile karşılandığını söyleyen Mehmet Deniz Büyük, “Daha fazla çalışarak bizler de Bursa’da Kürtlerin, Alevilerin, ötekileştirilmiş işçilerin ve emekçilerin bir temsilcisi olarak meclise gideceğiz” dedi.

ÖZGÜRLÜK İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ

Büyük bir coşku ile kürsüye çıkan Sırrı Sakık, halkı Kürtçe ve Türkçe selamladı. Seçimlere eşit koşullarda girmediklerini dile getiren Sakık “Demokrasiden dem vuranların halkın temsilcilerinin önünü kesmek için her türlü oyunu oynamaya devam ediyorlar” dedi. Başbakan’ın “Kürt sorunu yoktur” diyerek gerçek niyetini ortaya söyleyen Sakık  “Ancak onlar, ‘yoktur’ diyerek bundan kurtulacağını sanıyorlarsa yanılıyorlar. Bizler bu noktaya bedel ödeyerek geldik ve özgürlüğümüzü elde etmek için ne gerekiyorsa onu yapacağız” diye konuştu. Bursa’dan Blok adayının seçilmesinin çok önemli olduğunun altını çizen Sakık mitinge katılan binlerce kişiden Mehmet Deniz Büyük’ü seçtirmek için daha fazla çalışmalarını istedi. Miting müzik dinletisiyle son buldu. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Blokun Kocaeli adayı Gebzelilerle buluştu

SONRAKİ HABER

Rantı yandaşlar tozu halk yiyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa