12 Aralık 2013 14:22

Dersim'de sağlık emekçileri iş bıraktı

Tunceli Devlet Hastanesi’nde çalışan sağlık emekçileri, hastanede yaşanan sorunlara dikkat çekmek amacıyla acil servis dışında kalan bölümlerde bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Dersim\'de sağlık emekçileri iş bıraktı
Paylaş

Tunceli Devlet Hastanesi’nde çalışan sağlık emekçileri, hastanede yaşanan sorunlara dikkat çekmek amacıyla acil servis dışında kalan bölümlerde bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Kasım ayında açılan hastanede sorunların bir türlü giderilememesi üzerine iş bırakan SES üyesi sağlık çalışanları iş bırakarak, hastane kapısına yürüdü.

KESK bileşenlerinin de destek verdiği eylemde konuşan SES Şube Başkanı Gürbüz Solmaz, hastane yönetiminin görüşme taleplerini reddettiğini belirterek, “15 gün önce sorunlarımızın çözülmesi için valiyle yaptığımız görüşmede sağlık kurumu müdürleri ve Dev-Sağlık İş’in de katılımıyla toplantı kararı alındı. Ancak bu toplantı bugüne kadar gerçekleştirilemedi” dedi. Hastanede yaşanan ve çözüm bekleyen başlıca sorunları sıralayan Solmaz, “Yoğun bakım ünitesinde malzeme eksikliği nedeniyle sadece 3 yatak kullanılabilmektedir. Güvenlik sorununu nedeniyle sağlık çalışanlarına yönelik şiddet devam ediyor. Hastanede mobbing uygulamaları sürüyor” dedi. Sağlık emekçilerinin iş kıyafetlerini tuvalet ve lavabolarda değiştirmek zorunda kaldığını belirten Solmaz, “Hastanede bulunan birimler kapatılıyor. Ayrı olması gereken birimler birleştiriliyor. Yatan hasta servisinde doğum yaptırmak ne kadar ahlakidir” şeklinde konuştu. Solmaz, sorunlar çözülene kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi. (Dersim/EVRENSEL)




 

ÖNCEKİ HABER

Eş cinsel haklarında bir geri adım daha

SONRAKİ HABER

Anayasa Komisyonu Çiçek’in yanıtını bekleyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...