12 Aralık 2013 14:04

Yurt eylemine ceza soruşturması

Ege’deki yurt eylemlerine disiplin soruşturmasından sonra şimdi de ceza soruşturması açıldı.

Yurt eylemine ceza soruşturması
Paylaş

Ege’deki yurt eylemlerine disiplin soruşturmasından sonra şimdi de ceza soruşturması açıldı.

Öğrenciler, Ege Üniversitesinin içinde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı yurtlarda, eğitim öğretim yılının başında KYK dönüşümlerini ve yurt koşullarını protesto etmişti. Öğrenciler hakkında, yurt yönetiminin şikayeti üzerine ceza soruşturması başlatıldı.

2-3-4 Ekim tarihlerinde Ege Üniversitesi Yurdunda gerçekleştirilen eylemlere yurtta kalan yüzlerce kadın öğrenci katılırken, yurtta kalmayan öğrenciler de eyleme kitlesel bir şekilde destek vermişti.

Eylemlerden sonra ilk olarak yurtta kalan 6 kadın öğrenciye yurt yönetimi tarafından disiplin soruşturması başlatıldı. Disiplin soruşturmasının ardından da hem yurtta kalan hem de eyleme gelen öğrencilere ceza soruşturması başlatıldı. Soruşturma kapsamında 24’ü Ege Üniversitesi, 4’ü de Dokuz Eylül Üniversitesi olmak üzere 28 üniversiteli, ifade vermek üzere Bornova Emniyet Müdürlüğüne çağrıldı. Emniyet Müdürlüğü tarafından gönderilen tebligata göre öğrenciler “mala zarar verme” ile suçlanıyor.

4 Ekim akşamı yurtta kalan öğrenciler ile eyleme destek vermeye gelen öğrenciler aldıkları karar doğrultusunda yurt yemekhanesinin içinde forum yapmak istemiş, ancak yurt yönetiminin kabul etmemesi üzerine öğrenciler zorla içeri girerek yurt yemekhanesi içinde forum gerçekleştirmişti. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Barzani ile Salih Müslim Cumartesi görüşecek

SONRAKİ HABER

Mustafa Sarıgül resmen aday adayı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...