12 Aralık 2013 13:20

CHP'den Yüksekova için komisyon önerisi

Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkan Vekili ve CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Yüksekova'da yaşananlara ilişkin alt komisyon kurulmasını istedi.

CHP\'den Yüksekova için komisyon önerisi
Paylaş

Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkan Vekili ve CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Yüksekova'da yaşananlara ilişkin alt komisyon kurulması için İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığı'na başvuruda bulundu.

Gök, başvurusunda, Yüksekova'da Veysel İşbilir, Mehmet Reşit İşbilir ve Bemal Tokçu'nun öldürüldüğünü hatırlatarak, "Bu olay ilçede ve bölgede büyük gerginliklere yol açmıştır. Üç yurttaşın ölümü üzerine yapılan resmi açıklamalar ve bölgeden gelen bilgilerin çelişmesi tam bir bilgi kirliliğinin yaşanmasına neden olmuştur. Hükümetin bölgede yaşanan ve yaşanması muhtemel olumsuz gelişmeleri durdurmaya yönelik kamuoyu vicdanını tatmin eden ciddi bir açıklaması olmamıştır. Hükümetin gerginlikleri gidermek üzere, faillerin yakalanması ve adaletin gerçekleşmesi yolunda atacağı adımlar hayati önem taşımaktadır. İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu olarak daha vahim gelişmeler yaşanmasının önüne geçmek, yaşanılan bilgi kirliliği karşısında meydana gelen olayları incelemek ve gerçekleri kamuoyu vicdanıyla paylaşmak üzere bir alt komisyon kurulması için İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nun ivedi olarak toplanması hususunda gereğini arz ederim" dedi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Doğal gaz borusunda patlama: 6 yaralı

SONRAKİ HABER

Kesme çiçek örtü altında üretildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa