12 Aralık 2013 12:36

Antep ve Adıyaman'da 347 kişi sobadan zehirlendi

Gaziantep ve Adıyaman'da, şiddetli rüzgar nedeniyle sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 347 kişi hastanelerde tedavi edildi.

Antep ve Adıyaman\'da 347 kişi sobadan zehirlendi
Paylaş

Gaziantep ve Adıyaman'da, şiddetli rüzgar nedeniyle sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 347 kişi hastanelerde tedavi edildi.

Salı akşamından itibaren kar yağışının etkili olduğu ve merkez ilçelerde eğitime ara verilen Gaziantep'te, dün gece esen şiddetli rüzgar nedeniyle 160 kişi karbonmonoksit gazından zehirlendi. Geceden itibaren gazdan zehirlenen ve yakınları tarafından fark edilen 160 kişi, ambulanslar ve özel araçlarla kentteki çeşitli hastanelere götürüldü. Gece saatlerinden itibaren Dr. Ersin Devlet Hastanesi’ne 38, 25 Aralık Devlet Hastanesi’ne 17, Şehitkamil Devlet Hastanesi’ne 16 kişinin, 89 kişinin de kentteki diğer kamu ve özel hastanelerine başvurduğu bildirildi. Karbonmonoksit gazından zehirlenen 160 kişi, hastanelerde uygulanan oksijen tedavisinin ardından taburcu edildi.

ADIYAMAN'DA 187 ZEHİRLENME


Kar yağışı sonrası soğuk havanın etkili olduğu Adıyaman'da da, sobalarını yaktıktan sonra söndürmeden uyuyan 187 kişi şiddetli esen rüzgar sonrası sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Gece saatlerinden itibaren ambulans ve özel araçlarla kentteki hastanelere taşınan 187 kişiye acil servislerde müdahale edildi. Çoğunluğuna oksijen tedavisi uygulanan 187 kişi, yapılan müdahalelerinin ardından taburcu edildi.

Yetkililer ise kış aylarının gelmesiyle birlikte özellikle rüzgarlı havalarda dikkat edilmesini ve sobaların söndürülmeden uyunmaması gerektiği konusunda vatandaşları uyardı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Orta Karadeniz\'de 1243 köy yolu ulaşıma kapalı

SONRAKİ HABER

Soğuk hava ve fırtına üreticiyi vurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...