12 Aralık 2013 12:03

'Ukrayna lideri AB ile anlaşma imzalamak istiyor'

Avrupa Birliği Dış Politika sorumlusu Catherine Ashton, Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in AB ile daha yakın ilişkileri öngören anlaşmayı imzalamak istediğini iddia etti.

\'Ukrayna lideri AB ile anlaşma imzalamak istiyor\'
Paylaş

Avrupa Birliği Dış Politika sorumlusu Catherine Ashton, Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in AB ile daha yakın ilişkileri öngören anlaşmayı imzalamak istediğini açıkladı.

Ashton açıklamayı, Ukrayna'nın başkenti Kiev'in merkezini felce uğratan AB yanlısı protestocularla görüşmesinin ardından döndüğü Brüksel'de yaptı. Göstericiler Yanukoviç'in AB ile ortaklık anlaşması imzalama kararını protesto ediyor. Ashton, görüşmeleri sırasında Yanukoviç'in AB ile anlaşmayı imzalama niyetini açıkladığını ifade etti. Bunun ne zaman olacağına dair bilgi verilmedi. Aston, görüşmede Ukrayna'nın karşı karşıya olduğu "kısa vadeli ekonomik sorunlar" üzerinde durduklarını ifade etti.
 

ABD YAPTIRIMLA TEHDİT ETMİŞTİ

Dün polisin protestocuların kamp kurduğu alana girmesi üzerine ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, barışçıl göstericilere karşı hükümetin aldığı tutuma istinaden "tiksinti" duygusunu ifade etmişti. ABD Dışişleri Bakanlığı bu konuda, yaptırımlar da dahil olmak üzere bir dizi tepki üzerinde durulduğunu açıkladı. ABD’den yapılan açıklamaya göre göstericilere yönelik müdahaleler sona ermezse, Ukraynalı resmi görevlilerin vizeleri kabul edilmeyecek ve ABD’deki malvarlıkları dondurulacak. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Putin: Süper güç ismine talip değiliz

SONRAKİ HABER

Yüksekova protestoları sürüyor: Mersin\'de 10 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...