12 Aralık 2013 11:02

Kayseri'de 'Gezi' duruşması başladı

Kayseri'de Gezi Parkı'na destek eylemlerine katılan 160 kişinin yargılanmasına 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Adliye önünde 'Her yer Taksim, Her yer direniş' sloganları atıldı.

Kayseri\'de \'Gezi\' duruşması başladı
Paylaş

Kayseri'de Gezi Parkı'na destek eylemlerine katılan 160 kişinin yargılanmasına 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Eski Adliye binası 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi salonunda görülen davada yargılananlar, siyasi partiler ve demokratik kitleri örgütleri ayrı ayrı toplu açıklamalarda bulunurken, adliye önünde 'Her yer Taksim, Her yer direniş' sloganları atıldı.

Eski adliye binasına üzerleri tek tek arandıktan sonra alınan sanıklar, 'Kamu malına zarar verme, kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme yönetme bunların hareketlerine katılma, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama, mala zarar verme, sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret, toplantı ve yürüyüşlere silah veya 23'üncü maddede belirtilen aletlerle katılma, toplantı ve yürüyüşün zorla dağıtılması, hakaret, görevi yaptırmamak için direnme' gibi 9 ayrı suçlamayla hakim karşısına çıktı.

'AKP'NİN BASKISI NEDENİYLE EYLEMLER YURDA YAYILDI'

Duruşma öncesi adliye binası önünde konuşan Eğitim Sen Şube başkanı Sedat Ünsal,  "Gezi Parkı olayları, İstanbul’da bir grup çevrecinin iyi niyetli olarak, Taksim Gezi Parkındaki ağaçların kesilmesine tepki olarak, çevreci eylemle başladı. Ancak, AKP’nin baskısı ve çadırların yakılması ile eylemler tüm yurda yayıldı" dedi. Bu sırada polisin bariyerlerle kapattığı adliye binası önünde HDP, Kamu Sen, Eğitim Sen Kayseri Şubesi başta olmak üzere çok sayıda siyasi parti, sendika ve 24 demokratik kitle örgütü mensupları 'Her Yer Taksim, Her Yer Direniş', 'Baskılar Bizi yıldıramaz', 'Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür ve onurumuzdur', 'Direnişçiler değil, katiller yargılansın', 'AKP halka hesap verecek' sloganları attı.

Polis, flamalarla alana girmek isteyen SDP'li gruba saldırırken, müdahale esnasında biber gazı sıkıldı.

Sanıklar, eski adliye binasındaki duruşma salonuna üstleri tek tek arandıktan ve kimliklerine bakıldıktan sonra alındı. Salonda yapılan kimlik belirlemesinde, duruşmaya 160 sanıktan 108’nin geldiği anlaşıldı.

8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada sanık avukatları, olaylarda polis tarafından çekilen görüntüleri izlemek istediklerini o nedenle görüntüleri izlemeden savunma yapmayacaklarını söyledi. Bu arada, duruşmaya alınmayan sanık yakınları ile sendika ve demokratik kitle örgütleri üyeleri, eski adliye binası önünde bariyerli çevrili alan dışında halay çekip sloganlar atarak bekledi. (KAYSERİ)

ÖNCEKİ HABER

Polis cinayeti davasında 6 kişiye 630 yıl hapis!

SONRAKİ HABER

Uludağ\'da kar kalınlığı 75 santimetreye ulaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...