12 Aralık 2013 10:59

Polis cinayeti davasında 6 kişiye 630 yıl hapis!

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde 2010 yılında iki aile arasında yaşanan silahlı çatışma sırasında polis Özkan Yiğen'in öldürülmesi olayı ile ilgili yargılanan aynı aileden 6 kişiye toplamda 630 yıl hapis cezası verildi

Polis cinayeti davasında 6 kişiye 630 yıl hapis!
Paylaş

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir İlçesi'ne bağlı Dokuzçeltik Köyü'nde 29 Ağustos 2010 tarihinde iki aile arasında çıkan silahlı çatışmada polis Özkan Yiğen'in öldürülmesi olayı ile ilgili oldukları iddia edilerek haklarında dava açılan 4'ü tutuklu 6 kişi hakkında açılan davanın karar duruşması Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Tutuklu sanıklardan aynı aileden Salih, Muhittin, Mehmet Emin, Murat ve Aziz Tanrıverdi ile sanık avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada, iddia makamı mahkemeye mütalaasını sundu. Daha önce sunulan mütalaa çerçevesinde sanıkların cezalandırılmasını talep eden savcı, bu çerçevede sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vermesini istedi.

Müdafi avukatlar tarafından yapılan savunmaların ardından duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, dava kapsamında yaşamını yitiren polis memuru Yiğen için tüm aile bireylerine ceza yağdırdı. Olayın tek bir faili olmasına rağmen mahkeme heyeti tutuklu sanıklar Salih, Muhittin, Mehmet Emin, Murat ve Aziz Tanrıverdi ile tutuksuz sanıklar Ramazan ve Mehmet Emin Tanrıverdi'ye "Kasten adam öldürme" ve "Öldürmeye teşebbüs" iddiasıyla 105'er yıl toplamda 630 yıl hapis cezası verdi.

Öte yandan söz konusu davanın 1 Mart 2011 tarihli duruşmasına katılan maktül Özkan Yiğen'in kardeşi polis memuru Özgür Yiğen, sanıklara hakaret edip silah çektiği için hakkında birden fazla kişiye yönelik "Hakaret" ve "Silahlı tehdit" suçundan Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı. Davanın ilk celsesinde Özkan'ın suçu "Ağır tahrik altında" işlediği iddia edilerek "Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına" karar verilmişti. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Ümraniye Cezaevi\'nde intihar mı cinayet mi?

SONRAKİ HABER

Kayseri\'de \'Gezi\' duruşması başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...