17 Şubat 2011 01:55

Msırlıların sevincine ortak oldular

Mısır’da Hüsnü Mübarek rejiminin yıkılması, Arap ülkelerinde büyük bir memnuniyet ve sevinçle karşılandı. Lübnan ve Ürdün’de de kalabalıklar Mübarek’in istifa haberinin gelmesinin ardından sokaklara döküldü. Ürdünlülerin buluşma noktası Mısır Büyükelçiliği old

Msırlıların sevincine ortak oldular
Paylaş

Mısır’da Hüsnü Mübarek rejiminin yıkılması, Arap ülkelerinde büyük bir memnuniyet ve sevinçle karşılandı. Lübnan ve Ürdün’de de kalabalıklar Mübarek’in istifa haberinin gelmesinin ardından sokaklara döküldü. Ürdünlülerin buluşma noktası Mısır Büyükelçiliği oldu.
Lübnan’da da halk, Mısır’dan gelen haberler üzerine soluğu Mısır Büyükelçiliğinde aldı.
TÜRKİYE’DEN DESTEK MESAJI
Aralarında KESK Genel Başkanı Döndü Taka Çınar, DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş ve Gıda-İş genel merkezleri, Türk İş’e bağlı sendikaların Ankara şube başkanları, BES Genel Başkanı Osman Biçer, SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun ve TMMOB’ye bağlı bazı odaların yöneticilerinin de yer aldığı çok sayıda sendikacı ve emek örgütü temsilcisi, Tunus ve Mısır işçileriyle dayanışma mesajı yayınladı.
“Onlarca yıldır diktatörlüğün ağır baskı ve şiddeti altında yaşamak zorunda bırakılan siz işçi ve emekçi kardeşlerimizin mücadelesini selamlıyor, yanınızda olduğumuzu belirtmek istiyoruz” denilen metinde, “Dünyada süren emperyalist ve kapitalist sisteme ve onun işbirlikçilerine, diktatörlüklerine karşı verdiğiniz mücadele haklı ve meşrudur. Ne kadar baskı ve zorbalık ile idare edilirse edilsin, hiçbir diktatörlüğün halkın iradesine karşı duramayacağını bir kez daha ortaya çıkardınız. İşçilerin, halkın iradesinin önüne hiçbir gücün geçemeyeceğini gösterdiniz; sonunda mücadelenin galip geleceğine olan inancımızı güçlendirdiniz” denildi. Açıklamada, Tunus ve Mısır işçilerine, emekçilerine ve sendikacılara dönük her türlü saldırı da kınandı.

ÖNCEKİ HABER

İskenderiye'de polisler yürüdü

SONRAKİ HABER

BASIN TURU: Arap dünyasında siyasal akıl çağına geri dönülüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...