12 Aralık 2013 09:36

Davutoğlu, Erivan'da protesto edildi

Ermenistan’ ın başkenti Erivan’da düzenlenen Karadeniz ülkeleri Ekonomik İşbirliği ( KEİ) toplantısına katılmak üzere ülkeye gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu toplantının yapıldığı otelin önünde sabah saatlerinde protesto edildi.

Davutoğlu, Erivan\'da protesto edildi
Paylaş

Ermenistan’ın başkenti Erivan’da düzenlenen Karadeniz ülkeleri Ekonomik İşbirliği ( KEİ) toplantısına katılmak üzere ülkeye gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu toplantının yapıldığı otelin önünde sabah saatlerinde bir grup tarafından protesto edildi.

Grup, Ermeni Soykırımı'nın Türkiye tarafından kabul edilmesini istediklerini belirterek, bu yönlü döviz ve pankartlar taşıyarak sloganlar attı.

Dışişleri Bakanı  Ahmet Davutoğlu protestocuların bulunduğu bölümden değil otelin diğer kapısından içeri alındı. (KEİ) toplantısı Karadeniz ülkelerinden dışişleri bakanlarının katılımıyla devam ediyor.

Devrimci Ermenistan Federasyonu (ARF-D) Erivan Temsilcisi Arthur Ghazaryan, Armenpress'e yaptığı açıklamada Davutoğlu'nun ülkeye gelişinin, Ermenistan'ın soykırımın tanınması, kınanması ve zararının karşılaşnması  taleplerini duyurmak için önemli bir fırsat olduğunu söylemişti.

Ahmet Davutoğlu ile Ermenistan Cumhurbaşkanı Serzh Sargsyan arasında bir toplantının gerçekleşemeyeceği daha önce belirtişmişti. Davutoğlu'nun bugün öğle saatlerinde Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbantyan ile yapacağı açıklanan görüşmenin de akıbetinin belirsiz olduğu öğrenildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Japonya\'da idam edilenlerin sayısı Abe döneminde arttı

SONRAKİ HABER

Eğitime kar engeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...