12 Aralık 2013 00:58

THY dünden bu yana 177 seferini iptal etti

Tüm yurdu etkisini alan kar yağışı hava ulaşımında da aksamalara neden oluyor. Kar yağışının zaman zaman etkisini arttırması nedeniyle bazı uçak seferleri gecikmeli olarak yapılabiliyor.

THY dünden bu yana 177 seferini iptal etti
Paylaş

Hüseyin ASLIYÜCE

Tüm yurdu etkisini alan kar yağışı hava ulaşımında da aksamalara neden oluyor. Kar yağışının zaman zaman etkisini arttırması nedeniyle bazı uçak seferleri gecikmeli olarak yapılabiliyor. Seferlerdeki 30 dakika ile 8 saat arasında değişen sürelerde yaşanan gecikmeler nedeniyle yolcular da havalimanında zor anlar yaşıyor. Dün yaşanan olumsuz hava şartları nedeniyle Türk Hava Yolları (THY) 96 seferini de iptal etti. Bugün de 81 seferin iptal edildiği açıklandı. THY yetkilileri yolcuların Havalimanına gelmeden önce www.thy.com sitesinden uçuşların kontrol etmelerini istedi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Atatürk Havalimanı Başmüdürü Sıtkı Zeybel, 24 saat süreyle devamlı olarak pistlerin temizlendiğini belirterek, “Atatürk Havalimanı’dan iptal edildiği bildirien seferler karşı havalimanlarındaki kötü hava şartlarından kaynaklanmaktadır. Havalimanımız’da sadece kısa süreli gecikmeler olmaktadır. Bu da uçakların kalkış öncesi buzlanmaya karşı alkol ve glikoz karışımı bir sıvıyla yıkanması olan de-icing denilen işlemin yapılmasıdır. Bunun için uçaklar kalkış öncesi kısa süre sıraya giriyorlar. Bu işlemin kalkıştan kısa süre önce yapılması gerektiği için sıra oluşmaktadır” dedi.

Kötü hava şartları nedeniyle THY’nin çoğu gidiş geliş olmak üzere iç hatlarda 55, dışhatlarda ise 26 seferi iptal oldu. Bunun dışında Onur Havayolları’nın Diyarbakır ve Atlas Jet havayollarının ise 3 İstanbul – Antalya seferi iptal edildi. İptal edilen uçuşlar nedeniyle biriken yolcuların ise hava koşulları iyileşince ek seferlerle eritileceği öğrenildi. Bu arada iptal edilen bazı seferlerin yolcularının ise aynı kentlere giden bir sonraki seferlere de aktarıldığı bildirildi.

İstanbul Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri ve İstanbul Vali Yardımcısı Celalettin Yüksel, apronda alınan önlemlerin 24 saat süreyle aralıksız olarak devam ettiğini belirterek, kar ile mücadele ekiplerinin 24 saat esasına göre görev başında olduğunu söyledi ve “Havalimanmızla ilgili bir sıkıntı yok. İptaller daha çok karşındaki alanlarla ilgilidir” dedi.

'UÇACAĞIZ İNŞALLAH GİDECEĞİZ'


Biletlerini değiştirmek için satış bankoların önünde uzun kuyruklar oluşturan yolculardan bazıları geceyi geçirmek için otellere yerleştiriliyor. THY uçağıyla Münih'e gidecek yolculardan Mehmet Ali Bozkaya, uçaklarının kalkış saati gelmesine rağmen kendilerine herhangi bir bilgi verilmediğini ifade ederek, "Biz kendimiz öğrendik uçağın gecikmeli olduğunu. Bize otellerin dolu olduğunu söylediler. Benim arkadaşımda şeker hastası. Galiba geceyi burada geçireceğiz. Uçağın sabah saat 05.00'da kalkacağını söylediler ama kesin bir şey söylemediler" diye konuştu.

Beyrut'a gidecek yolculardan Kamil Çakır da, "İstanbul-Beyrut uçağım var. Uçağım akşam 8 buçuktaydı. Uçağım önce 15 dakika gecikme verdiler. Sonra 45 dakika. Sürekli kapı değişiyor ve uçakta hala yok. Hala bekliyoruz. Erken geldik. Yollar kötüydü. Kapıdan kapıya dolaşıyoruz. Gecikmeler herhâlde kardan dolayı ya da buzlanmadan dolayıdır ama hala bekliyoruz. Burada bekleyenler gördük. Hiç umutlanmayın diyorlar. Uçacağız inşallah gideceğiz" şeklinde konuştu.

Diğer bir yolcu Osman Yekbaş ise "Konya'dan geldim, Frankfurt'a gideceğim. Sabah Konya'da uçağım iptal edildi. İstanbul'da 7.45'te Frankfurt'a uçacaktım. Tekrar iptal edildi dediler. Heralde gece 3'te gideceğiz. Otel verdiler bize. Artık ne zaman gideceğimiz belli değil" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Otur! Sıfır!

SONRAKİ HABER

Esenyurt\'ta 4 gündür elektrik kesintisi yaşayan mahalleli yolu kapattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...