06 Haziran 2011 05:14

Büyümeden amele pazarına düşen yoksulluk

Başbakan Tayyip Erdoğan seçim meydanlarında ekonominin büyüdüğünü, kişi başına düşen gelirin  10 bin dolar olduğunu söylese de, Ulus Amele Pazarı’nda her gün sabahın erken saatlerinde iş bulma umuduyla toplanan yüzlerce işçi, “büyümeden bize işsizlik ve yoksulluk” düştü diyerek B

Büyümeden amele pazarına düşen yoksulluk
Paylaş
İbrahim Kale

Sürekli çalışabilecekleri bir iş bulamadıklarını yaşamlarını idame ettirmekte zorlandıklarını belirten işçiler, “cebimizde değil  10 bin dolar, eve gidecek paramız dahi yok” dediler. İşçiler ayrıca liderlerin seçim meydanlarında kin ve nefreti arttıran konuşmalar yapmalarını eleştirdiler.

TRAKTÖRÜNÜ SATTI, BAŞKENTTE İŞSİZ KALDI

20 yıl önce iş bulmak için memleketi Çorum’dan, Ankara’ya gelen Haydar Altınok, iş bulmak için hangi kapıyı çaldıysa eli boş dönmüş. Ekonominin büyüdüğü söylemine inanmadığını belirten Altınok, “Laik bir ülkede birlik ve beraberlik içinde yaşamak” istediğini söyledi.

Münir Arslan Argun da hiçbir sosyal güvencesinin olmadığını dile getirdi. Memleketi Çankırı’da çifçilik yaptığını, ancak mazot fiyatının artması nedeniyle traktörünü satıp Ankara’ya iş bulmaya geldiğini anlatan Argun, umduklarını başkentte de bulamadıklarını ifade etti.   Değil 10 bin dolar,  eve gidecek parası dahi olmadığını belirten Argun, “Başbakan yalan söylüyor” dedi.

İŞÇİLER KİN VE NEFRET İSTEMİYOR

Üç yıl önce Urfa’dan gelen İbrahim Halil Haklı ise işçilerin yövmiyesinin en az 100 TL olması gerektiğini ama  50 TL’ye çalışmak zorunda kaldıklarını anlattı. “Sürekli iş bulamıyoruz. O gün cebimde elli lira varsa şükrediyorum. Olmadı, arkadaşlarımdan iş istiyorum” diyen Haklı, sorunların bu hükümetle çözüleceğine inanmadığını dile getirdi.
Nafi Alıç ise sağlık güvenceleri olmadığına dikkat çekiyor. Siyasetçilerin seçim meydanlarındaki usluplarını çirkin bulduğunu belirten Alıç, “Kaos, kavga, şiddet ortamı görmek istemiyoruz. Kan görmek istemiyoruz” diyor.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Blok adayları barajları yıktı

SONRAKİ HABER

İyi bir Yahudi olmak için Filistinlilerle dayanışmak gerek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...