12 Aralık 2013 06:00

Öğretim görevlisi üniversiteden atıldı

Bir süredir öğrencilerine yönelik baskılarla gündeme gelen Gaziantep Üniversitesinde son olarak ise bir öğretim görevlisi keyfi olarak, hiçbir dayanak gösterilmeden okuldan uzaklaştırıldı.

Öğretim görevlisi üniversiteden atıldı
Paylaş

İnanç YILDIZ
Antep


Bir süredir öğrencilerine yönelik baskılarla gündeme gelen Gaziantep Üniversitesinde son olarak ise bir öğretim görevlisi keyfi olarak, hiçbir dayanak gösterilmeden okuldan uzaklaştırıldı. Öğretim Görevlisi Ahmet Bülent Özer, yaşadıklarını İHD’de basın toplantısı yaparak anlattı. Açıklamaya İHD, Eğitim Sen ve HDK de destek verdi.
Yaklaşık 3 yıldır Gaziantep Üniversitesi İslahiye İİBF İktisat Bölümünde öğretim görevlisi olan Ahmet Bülent Özer, hakkında keyfi soruşturmalar açıldığını söyleyerek, “Ders içeriğimin sorgulanması, dedikoduyla yoluyla itibarsızlaşma faaliyetleri, tehdit, şantaj, fiziksel ve psikolojik saldırı, siyasal fişleme, iş özgürlüğüm kısıtlanması gibi bir dizi zorbaca uygulamaya maruz kaldım” dedi. İlçe Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmasına karşın görevsizlik kararı verilmesi nedeniyle YÖK’e gönderilen dosyanın ardından üniversite rektörlüğü tarafından hakkında soruşturma açıldığını belirten Özer, özel güvenliğin okula girişini engellediğini söyledi.
Etnik, siyasal, inançsal kimliklerimden ve muhalif duruşu nedeniyle üniversite yönetimi tarafından dışlandığını söyleyen Özer, üniversite ve fakülte yönetiminin hakkında verdiği idari cezaların geri alınması için hukuki başvurularını yaptığını söyledi.  Eğitim Sen, İHD, HDK de birer açıklama yaparak, yaşananlarını kınayarak, “Bu keyfi uygulamanın takipçisi olacağız” dediler.

 

ÖNCEKİ HABER

Lazlar kimdir Lazca nedir?

SONRAKİ HABER

Düzen partilerinin politikalarının bittiği yer: Hatay

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...