11 Aralık 2013 23:49

Devler Ligi'nde son 16 belli oldu

Şampiyonlar Ligi’nde grup müsabakaları tamamlandı. Son 16 kuraları 16 Aralık'ta çekilecek. Galatasaray'ın muhtemel rakipleri arasında Barcelona, Bayern Münih, Manchester United, Chelsea, Atletico Madrid, PSG ve Borussia Dortmund var.

Devler Ligi\'nde son 16 belli oldu
Paylaş

Şampiyonlar Ligi’nde grup müsabakaları tamamlandı.

Günün sonuçları şöyle;
B Grubu: Galatasaray-Juventus 1-0 ; E Grubu: Chelsea-Steaua Bükreş 1-0 * Schalke 04-Basel 2-0 * F Grubu: Marsilya-Borussia Dortmund 1-2 * Napoli-Arsenal 2-0 * G Grubu: Atletico Madrid-Porto 2-0 * Austria Wien-Zenit St. Petersburg 4-1 * H Grubu: Barcelona-Celtic 6-1 * Milan-Ajax 0-0.

Bu sonuçlar sonrası A Grubu’nda Manchester United ve Bayer Leverkusen; B Grubu’nda Real Madrid ve Galatasaray; C Grubu’nda Paris Saint Germain ve Olympiakos, D Grubu’nda Bayern Münih ve Manchester City, E Grubu’nda Chelsea ve Schalke 04, F Grubu’nda Borussia Dortmund ve Arsenal, G Grubu’nda Atletico Madrid ve Zenit St. Petersburg, H Grubu’nda ise Barcelona ve Milan, 2.tura yükselen takımlar oldu.

Shakhtar Donetsk, Juventus, Benfica, Viktoria Plzen, Basel, Napoli,  Porto ve Ajax ise gruplarında 3. olarak yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek takımlar oldu.
İlk turun en başarılı takımı 5 galibiyet 1 beraberlikle 16 puan toplayan Real Madrid oldu. Marsilya ise Borussia Dortmund, Arsenal ve Napoli’nin yer aldığı grupta hiç puan toplayamadı ve en başarısız takım olarak kayıtlara geçti.

Grup müsabakalarının en golcü ismi ise attığı 9 golle Real Madrid’li Cristiano Ronaldo. PSG’den Zlatan İbrahimovic 8, Barcelona’dan Lionel Messi ise 6 golle onu takip eden isimler oldu.

Son 16 mücadelesinde kura çekimi 16 Aralık’ta gerçekleşecek. İlk 8 seri başı takım, kalan 8 takımla eşleşecek. Seri başı olmayan Galatasaray’ın muhtemel rakipleri Barcelona, Bayern Münih, Manchester United, Chelsea, Atletico Madrid, PSG ve Borussia Dortmund. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Juan Manuel Parada’dan işgal ve diğer öyküler

SONRAKİ HABER

Uzun Bir Ömür İçin Uzun Bir Elbise

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...