11 Aralık 2013 19:38

Marmara ve Sütçü İmam Üniversiteleri'nde öğrencilere saldırı

Marmara Üniversitesi'nde Yüksekova'daki katliamı protesto için yapılacak eylemin bildirisini dağıtan DÖDEF'li öğrencilere polis müdahale etti. Maraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde ise Kürt öğrencilerin ÖGB gözetiminde ırkçı grupların saldırılarına maruz kaldığı belirtildi.

Marmara ve Sütçü İmam Üniversiteleri\'nde öğrencilere saldırı
Paylaş

Marmara Üniversitesi'nde Yüksekova'daki katliamı protesto için yapılacak eylemin bildirisini dağıtan DÖDEF'li öğrencilere polis müdahale etti. Maraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde Kürt öğrencilerin Özel Güvenlik Birimleri'nin (ÖGB) gözetiminde ırkçı grupların saldırılarına maruz kaldığı belirtildi.

Marmara Üniversitesi'nde, Yüksekova'daki katliamı protesto için yarın Beyazıt Meydanı'nda düzenlenecek basın açıklamasının çağrı bildirilerini dağıtan Demokratik Öğrenci Dernekleri Federasyonu (DÖDEF) üyesi öğrencilere polis ve özel güvenlik müdahale etti. Öğrencileri gözaltına almaya çalışan polis 2 öğrenciyi yaraladı.

MARAŞ'TA ÖĞRENCİLERE IRKÇI SALDIRILAR

Maraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde okuyan Kürt öğrencilerin de, iki gündür ırkçı grupların saldırısına maruz kaldığı belirtildi. Kampus alanında farklı gruplar halinde toplanan ırkçı grupların, polis ve ÖGB'nin gözetiminde bıçaklarla Kürt öğrencilere saldırdığı ve kimsenin yaralanmadığı olaylar sırasında grupların karşılıklı olarak kampüs içerisindeki gergin bekleyişinin sürdüğü belirtildi.

Olay sonrası Maraş Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube yetkilileriyle görüştüğünü ifade eden BDP Maraş İl Başkanı Metin Gönülşen, "Polisler bana, 'Şu an herhangi bir olay yok. Gruplar karşılıklı olarak bekliyorlar' dediler. Ama biz buna güvenmiyoruz. Şu ana kadar kimse gözaltına alınmadı. Polis bu ırkçı gruplara da müdahale etmiyor" dedi.

MARAŞ'TA NE YAPILMAK İSTENİYOR?

2 gündür kampüs alanında gerginliğin var olduğunu ifade eden İHD Maraş Şube Başkanı Selçuk Delibaş, ırkçı grupların Kürt öğrenciler üzerinde baskı oluşturduğunu ve polisin buna sessiz kaldığını söyledi. Delibaş, "İki gündür bu olayları takip ediyorum. Bu gruplar ÖGB'yle beraber gruplar halinde toplanıyorlar. Çok ciddi baskı oluşturuyorlar. Bugün öğlen saatlerinde ise özel güvenlik görevlileri ve polis gözetiminde öğrencilere bıçaklarla saldırdılar. Olaylarda kimse yaralanmadı. Polis geliyor, saldırıya uğrayan öğrencilerin ifadesini alıyor. Maraş'ta yavaş yavaş birileri tarafından bir kışkırtma durumu var. Bu da gösteriyor ki Maraş'ta planlı ve programlı bir katliam yapılmak isteniliyor" dedi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Atılan işçileri sorunca üniversitenin düşmanı ilan edildi

SONRAKİ HABER

Hasta tutukluların serbest bırakılmasını istediler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...