11 Aralık 2013 18:15

Direnişteki işçiler Hacettepe’de yürüdü

Yaklaşık bir aydır direnişte olan Hacettepe işçileri, üniversitenin Beytepe Kampüsüne gitti. Beytepe öğrencileri yapılan haksızlığın tüm üniversitenin bileşenlerine yapıldığını söylediler.

Direnişteki işçiler Hacettepe’de yürüdü
Paylaş

Direnişçi işçiler Hacettepe’de yürüdü

Yaklaşık bir aydır direnişte olan Hacettepe işçileri, üniversitenin Beytepe Kampüsüne gitti. Beytepe öğrencileri yapılan haksızlığın tüm üniversitenin bileşenlerine yapıldığını söylediler. 

İşten atıldıkları için direnişe geçen Hacettepe taşeron işçileri Beytepe kampüsünde Rektörlüğe yürüdüler. Edebiyat Fakültesi önünde toplanıp öğrenci ve akademisyenlerle beraber rektörlük binası önüne yürüyen işçiler sık sık “Zafer direnen emekçinin olacak” ve “yağmur çamur yağsa da, kar kıyamet kopsa da direneceğiz” sloganları attılar. 

Rektörlük önünde konuşan Dev-Sağlık İş İşyeri Temsilcisi Fevzi Gökdoğan, "Taleplerimiz karşısında bizleri susturmak, bastırmak isteyenlere sesimizin kısılmadığını göstermek, üniversitenin gerçek bileşenlerinin insanca bir yaşam, demokratik bir yönetim için birbirine kenetlenerek mücadele ettiğini göstermek için buradayız" dedi. 

‘İŞÇİLERE YAPILAN SALDIRI TÜM BİLEŞENLERE YAPILMIŞTIR’

Hacettepe Üniversitesi öğrencileri adına konuşan Hilal Kına da Hacettepe Hastanesi işçilerine yapılan saldırının üniversitenin tüm bileşenlerine yapıldığını ve bu mücadelenin tüm üniversite bileşenlerinin mücadelesi olduğunu ifade etti. 

Daha sonra Eğitim Sen 5 No’lu Şube adına konuşan Cenk Yiğiter aklın, bilimin, halkın yanında olduklarını her söylediklerinde hep aynı baskı politikası ve sindirme yöntemleriyle karşılaştıklarını söyledi. Üniversitelerin ise  hiçbir dönemde bu baskı ve yıldırma politikalarına boyun eğmediğini belirten Yiğiter, öğrencisiyle, öğretim üyesiyle, emekçisiyle direnişin yolunu seçtiklerini ifade etti. 

SES Genel Merkezi konuşan Çetin Erdolu ise "Saldırılara, baskılara, kışa soğuğa rağmen direniş çadırında dayanışma ve kararlılığın verdiği güçle direnen kardeşlerimizin talebi açık. İnsanca yaşam, güvenceli bir iş" dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Niğde\'de yarın okullar tatil

SONRAKİ HABER

Diyarbakır\'da kayıp yakınları \'JİTEM merkezi\'ne yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...