11 Aralık 2013 18:04

Mandela’nın naaşı katafalka konuldu

Geçen hafta yaşamını yitiren Güney Afrika eski Cumhurbaşkanı Nelson Mandela’nın naaşı morgdan alınarak Pretoria’daki cumhurbaşkanlık, meclis, başbakanlık ve bakanlıkların bulunduğu Union binalarına getirildi.

Mandela’nın naaşı katafalka  konuldu
Paylaş

Geçen hafta yaşamını yitiren Güney Afrika eski Cumhurbaşkanı Nelson Mandela’nın naaşı morgdan alınarak Pretoria’daki cumhurbaşkanlık, meclis, başbakanlık ve bakanlıkların bulunduğu Union binalarına getirildi. Mandela’nın naaşı, burada üç gün boyunca katafalkta kalacak. Kaldığı üç gün boyunca her sabah, morgdan Union binalarına getirilecek.
Hem Güney Afrikalılar hem de uluslararası alandan konuklar ve devlet başkanları Mandela’nın naaşını ziyaret edebilecek.

MANDELA PAZAR GÜNÜ TOPRAĞA VERİLECEK

Mandela’nın naaşını Union binalarında görebilecek. Nelson Mandela’nın naaşı, gelecek pazar çocukluk ve emeklilik yıllarını geçirdiği Kunu köyünde toprağa verilecek.
Mandela için önceki gün Soweto’daki FNB stadyumunda dev bir tören düzenlendi. Güney Afrika Cumhurbaşkanı Jacob Zuma’nın yanı sıra ABD Başkanı Barack Obama, Küba Devlet Başkanı Raul Castro, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve Mandela’nın dört torunu da anma töreninde birer konuşma yaptı. Törende Türkiye’yi Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay temsil etti.

İngiltere Başbakanı David Cameron, üç eski ABD Başkanı George W Bush, Bill Clinton ve Jimmy Carter, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff, Çin Devlet Başkan Yardımcısı Li Yuanchao, Namibya Cumhurbaşkanı Hifikepunye Pohamba ve Hindistan Cumhurbaşkanı Pranab Mukherjee da katılımcılar arasındaydı.
Aylardır tedavi gören Mandela 95 yaşında yaşamını yitirmişti. Eski Güney Afrika lideri yaşamının 27 senesini hapiste geçirdikten sonra 1994 yılında Güney Afrika’nın ilk siyah devlet başkanı olmuştu. Mandela 1993’te Nobel Barış Ödülü’nü almıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Asistan hekimler talepleri için eylemde

SONRAKİ HABER

Niğde\'de yarın okullar tatil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...