11 Aralık 2013 18:01

Bölge'de çok sayıda kentte okullar yarın tatil edildi

Diyarbakır'da devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle okulların yarın tatil edildiği açıklanırken, Şırnak'ta İpekyolu'nda yüzlerce aracın kardan dolayı mahsur kaldığı bildirildi.

Bölge\'de çok sayıda kentte okullar yarın tatil edildi
Paylaş

Kar yağışı Bölge kentlerini de olumsuz etkiledi. Çok sayıda kentte okullar yarın için tatil ilan edildi.

Diyarbakır Valiliği, yaptığı yazılı açıklamada, kentte kar yağışının devam ettiği belirtilerek, "İlimiz merkez ilçelerinde (Kayapınar, Yenişehir, Suriçi, Bağlar) bulunan tüm ilk, orta ve lise düzeyindeki eğitim kurumları Perşembe günü 1(bir) gün süreyle tatil edilmiştir" denildi.

Öte yandan Şırnak ve Mardin'in Nusaybin ilçesi arasında bulunan İpekyolu'nda yüzlerce aracın kardan dolayı mahsur kaldığı belirtilirken, Şırnak ve ilçeleri arasındaki ulaşım ise yoğun kardan dolayı kapandığı bildirildi.

HAKKARİ, VAN, BATMAN, BİTLİS VE NUSAYBİN'DE DE OKULLAR TATİL

Nusaybin'de kar temizleme çalışmalarını yerinde inceleyen Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan yurttaşlara toplu taşıma araçlarını kullanması çağrısında bulundu. İlçede okulların bir gün tatil edildiği açıklandı. 

Hakkari ve Bitlis'te sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda 12 Aralık Perşembe günü eğitime bir gün ara verildi. Kar kalınlığının 10 santimetreyi bulduğu Hakkari geneli ile, 15 santimetreyi bulduğu Bitlis merkez ile Tatvan, Güroymak, Hizan ve Mutki ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süre ile tatil edildiği belirtildi. 

Van'da yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ve merkeze bağlı köylerde eğitime bir gün ara verilirken, uçak seferleri de iptal edildi.

Batman Valiliği de resmi web sitesinde yaptığı açıklamayla, olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle Batman il merkezi ve merkeze bağlı köylerde eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu.  Bitlis merkez ve bağlı köyler ile Adilcevaz, Ahlat, Güroymak, Tatvan, Hizan ve Mutki ilçeleri ve bağlı köylerde ki tüm okullar bir gün tatil edildi.
Siirt'te 225 yol ulaşıma kapandı. (HABER MERKEZİ

ÖNCEKİ HABER

Kadına şiddet sistemli bir politika

SONRAKİ HABER

Abdi İbrahim’den 400 kişi atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...