11 Aralık 2013 17:58

Kadına şiddet sistemli bir politika

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Kadın Hakları komisyonu, İnsan Hakları Haftası’nda kadınların yaşam hakkına yönelik saldırılara dikkat çekti. Basın açıklaması için yüzlerce çevik kuvvet polisinin Valilik önünde konuşlandırılması dikkat çekti.

Kadına şiddet sistemli bir politika
Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Kadın Hakları komisyonu, İnsan Hakları Haftası’nda kadınların yaşam hakkına yönelik saldırılara dikkat çekti. İstanbul Valiliği önünde, dün, bir araya gelen kadınlar, şiddete karşı mücadele çağrısı yaptı. Basın açıklaması için yüzlerce çevik kuvvet polisinin Valilik önünde konuşlandırılması dikkat çekti.

Komisyon adına açıklama yapan Hatun İldemir, son 11 ay içerisinde 219 kadının eşleri, sevgilileri ve en yakınında olan erkekler tarafından öldürüldüğünü aktardı. Kadına yönelik şiddetin devam ettiğini vurgulayan İldemir, İstanbul Valiliğinin 25 Kasım günü İstiklal Caddesi’nde yapılmak istenen kadına karşı şiddet ile mücadele yürüyüşünü engellemesine de tepki gösterdi. Kadınları saran şiddet sarmalının sistemli bir politikanın sonucu olduğunu ifade eden İldemir, bütün kadınları mücadeleye çağırdı. Eylemde, kızı 17 yerinden bıçaklanarak öldürülen Ayhan Torun da söz aldı. Kızının katillerinin bulunması için yetkililere çağrıda bulunan Torun, katillerin bulunması için mücadele edeceğini söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çiğli Belediye işçileri işbaşı yaptı

SONRAKİ HABER

Bölge\'de çok sayıda kentte okullar yarın tatil edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...