11 Aralık 2013 14:08

‘Gözaltına alınmadınız, muhafaza altındasınız’

Erdoğan’ın Keşan’da yapacağı miting öncesinde gözaltına alınanlar, polisten 'Kesinlikle gözaltında değilsiniz, biz sizi muhafaza altına aldık' yanıtını almışlar.

‘Gözaltına alınmadınız, muhafaza altındasınız’
Paylaş

Orkun Kaya
Keşan/EVRENSEL


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 8 Aralık 2013 Pazar günü Keşan’da yapacağı miting öncesinde gözaltına alınan 13 kişiden bazıları basın açıklaması yaptı.
Grup adına açıklamayı yapan Taylan Kıvılcım Gemici, Başbakanı dinlemek için alana girmek istediklerini, alana grup halinde gitmediklerini, arkadaşlarıyla alanda denk geldiklerini ve üzerlerinde hiçbir suç unsuru bulunmamasına rağmen gözaltına alındıklarını söyledi.
“Bizler 2-3 arkadaş Başbakanı ciddiye almadığımız halde sadece dinlemeye gitmiştik, ancak ona bile izin vermediler” diyen Gemici, üst araması sırasında hiçbir şey denilmeden ekip aracına bindirilerek Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüklerini söyledi.
Gemici şöyle devam etti: “Emniyet Müdürlüğü’ne getirildik ve diğer arkadaşlar da çeşitli noktalardan alınarak getirildiler. Neden gözaltına getirildiğimizi sorduğumuzda ise ‘Bize öyle emir geldi’ denildi. 2 saat boyunca orada tutulduk. Bizlere bir tutanak imzalatıldı. Tutanakta sadece 08.12.2013 günü saat 15.00 sıralarında Başbakanlık korumaları ve …., …., kod nolu ekipler tarafından arama noktasında Polis Merkezi Amirliğine getirilen …. isimli şahısların Polis Amirliğimizde kimlik tespitleri yapılmış, UYAP, GBT sorgulamaları yapıldıktan sonra aranan şahıslardan olmadığı anlaşılmış, C.Savcısı ….’e bilgi verilmiş, şahısların kimlik tespiti yapıldıktan sonra Polis Merkezi Amirliğimizden serbest bırakılmış, ayrıca şahısların Avukat …. ‘e teslim edildiğine dair bir tutanak imzalatılmıştır.”
‘Avukatımız gelmeseydi ancak Başbakan gittikten sonra serbest bırakılacaktık’ diye konuşan Gemici, ‘Türkiye’de bir özgürlüğün kaldığını düşünmüyoruz. Gençliğin hükümete verecek çok cevabı var. Biz mücadelemizi vereceğiz, yılmayacağız. CHP ve MHP’nin afişleri bile kapatıldı. Açıkçası buna tepki göstermek değil sadece orada bulunmak bile onlara korku sebebi olmuştur. Bugüne kadar bizi AKP’liler de dahil eleştirenler çok oldu. Zaten orada protesto yapma gibi bir şansımız yoktu. Öyle bir niyetimiz de yoktu” diyerek sözlerini tamamladı.
Basın açıklamasında konuşan Benan Kılıç ise, “Bir Abi geldi en son. Neden alındığını sorduğumda, ‘Ben AKP’liyim. Köyden geldim mitingi izlemeye. Üzerimde 3 tane telefon olduğu için beni de gözaltına aldılar’ dedi” diye konuştu. Kılıç, polislere neden gözaltına alındıklarını sorduklarında ise “Kesinlikle gözaltında değilsiniz, biz sizi muhafaza altına aldık” yanıtı aldıklarını söyledi. Kılıç, “Bizi kimden ve neden koruduklarını anlayabilmiş değiliz. Ben miting alanına üzerimde Atatürk tişörtüyle gittim, beni de o yüzden gözaltına aldılar. Bu ülkede Atatürk tişörtü giymek yasak değil” diye sözlerini tamamladı.  
 

ÖNCEKİ HABER

İŞKUR Diyarbakır müdürü görevden alınsın

SONRAKİ HABER

‘Türkiye’nin demokrasiyle imtihanı bitmiyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...