11 Aralık 2013 13:57

İŞKUR Diyarbakır müdürü görevden alınsın

BES Genel başkanı Ahmet Kesik, İŞKUR Diyarbakır İl Müdürlüğü çalışanlarına korumalarıyla beysbol sopalı saldırıda bulunan İl Müdürü Selahattin Bayramın görevden alınmasını isterken, İstanbul İl Müdürlüğünde ise sözlü mobbing uygulandığını dile getirdi.

İŞKUR Diyarbakır müdürü görevden alınsın
Paylaş

BES Genel başkanı Ahmet Kesik, İŞKUR Diyarbakır İl Müdürlüğü çalışanlarına beysbol sopalı saldırıda bulunan İl Müdürü Selahattin Bayramın görevden alınmasını isterken, İstanbul İl Müdürlüğünde ise sözlü mobbing uygulandığını dile getirdi.

Konuya ilişkin basın açıklaması yapan Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Başkanı Ahmet Kesik, Diyarbakır İŞKUR İl Müdürü Selahattin Bayram’ın Müze Müdürlüğünde kurumca görevlendirilen 5 kişiyi yasa dışı olarak kendisine koruma olarak tahsis ettiğini, bu kişilerinde beysbol sopaları ile çalışanlara saldırdığını söyledi. Olayın 6 Aralık tarihinde meydana geldiğini belirten Kesik, mesai saatleri içerisinde görev yapmakta olan 4 çalışana önce küfür ve tehdit edildiğini ardından beysbol sopaları ile saldırıldığını anlattı. Kesik, yaşanan olay sonrasında BES Diyarbakır Şubesi Başkanın da yer aldığı bir heyetin Selahattin Bayram ile görüşmeye gittiğini, İl Müdürü Bayram’ın görüşme esnasında “Benim korumaya ihtiyacım yok” diyerek silah çıkarıp masaya koyduğunu söyledi.

“Beysbol sopasının kamu kurumunda ne işi var?​” diye soran Kesik, “Bir müdür işyerine niçin silahla gelir?​” diyerek yaşananlara tepki gösterdi. Kesik, “Görevi istihdamı kolaylaştırmak, korumak, geliştirmek olan bir kurum bu zihniyetteki yöneticilerle mi misyonunu gerçekleştirecek?​” diye sordu.

‘BASKI VE MOBBİNG SÜRÜYOR’


Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğüne de seslenen Kesik, Diyarbakır İl Müdürü Selahattin Bayram’ın bir an önce görevden alınmasını ve soruşturmanın tamamlanmasını istedi. Kurumda mobbing uygulamalarının da yaşandığını ifade eden Kesik, İŞKUR İstanbul İl Müdürlüğünde görev yapan İş ve Meslek Danışmanlarının Şube Müdürü Ahmet Koç tarafından mobbinge uğradıklarını söyledi.

Kesik, Koç’un çalışanlara “360 günde kabak bile yetişmezken sizi yetiştirdiler”, “Sizin kilonuz kaç para”, “Sizi işsizken iş sahibi yaptık. Hepiniz 700 TL’ye çalışıyordunuz halinize şükredin” şeklinde ifadelerde bulunduğunu belirtti. Konuşmasında 19 Aralık tarihinde bağlı bulundukları konfederasyonları KESK’in yapacağı greve de yer veren Kesik, kendileri açısından grevin amacının ekonomik hak kayıplarının yanında uygulanan baskı ve mobbing uygulamalarının sona erdirilmesi olduğunun altını çizdi. (Ankara/EVRESEL)

ÖNCEKİ HABER

BDP: Yüksekova katliamının peşini bırakmayacağız

SONRAKİ HABER

‘Gözaltına alınmadınız, muhafaza altındasınız’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...