11 Aralık 2013 12:58

‘Gezi’den intikam alma paketi'

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, AKP'nin 'Demokratikleşme Paketi’ni otoriterleşme paketi olarak niteleyerek, “Bir devlet terörü paketidir. Bu paket Gezi’den intikam alma paketidir” dedi.

‘Gezi’den intikam alma paketi\'
Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Demokratikleşme Paketi’ni “otoriterleşme paketi” olarak niteleyerek, “Bir devlet terörü paketidir. Bu paket Gezi’den intikam alma paketidir. Bu tasarı yasalaşırsa Sayın Başbakan’a totaliter diye hitap edeceğim” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Demokratikleşme Paketi’ni eleştirerek, “Paket, Demokratikleşme Paketi değil, otoriterleşme paketidir. Paket, Türkiye’yi polis devletine taşıma paketidir. Paket toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkını kullananların, ifade özgürlüğünü kullanmak isteyenlerin üzerine çok daha güçlü bir şekilde devletin gitmesi paketidir. Bir devlet terörü paketidir. Bu paket Gezi’den intikam alma paketidir. Bu aynı zamanda telekulak devletini güçlendirme paketidir” dedi.

‘BİREYSEL BAŞVURU HAKKINDAN DA PİŞMAN OLMA PAKETİDİR’

Türkiye’de meydanlardan korkan bir Başbakan ve hükümet olduğunu iddia eden Hamzaçebi, şöyle devam etti; “Sayın Başbakan öyle anlaşılıyor ki Gezi olaylarının intikamını almak istiyor. Bu bir Gezi’den intikam alma paketidir.

Sayın Balbay’ın uzun tutukluluğu nedeniyle Anayasa Mahkemesi’nin vermiş olduğu uzun tutukluluk ve seçilme hakkının kullanılamayışı bir insan hakkı ihlalidir tespitinden ben Sayın Başbakan’ın mutlu olduğundan emin değilim, hiçbir değerlendirme yapmadı. Bu paket öyle anlaşılıyor ki Anayasa Mahkemesi’ne yapılmasına sağlanmış olan bireysel başvuru hakkından da pişman olma paketidir.

Herhangi bir şekilde toplantı ve gösteri yürüyüşü nedeniyle bir belediye otobüsü seferi aksarsa tasarıda bu suç olarak kabul edilmektedir. Yeni getirilmek isteniyor.
Bu tasarı yasalaşırsa Türkiye’de toplantı ve gösteri yürüyüşü yapmak terör eylemiyle eş anlamlı olacaktır. Bir kahramanlık olayı olarak değerlendirilecektir. Ancak kahramanlar meydana çıkıp toplantı ve gösteri yürüyüşünü yapmaya cesaret edebilecektir.”

‘YOLSUZLUK YAPANLAR BU TASARIDA AF EDİLİYOR’

Yolsuzluk yapanların tasarıyla af edildiğini savunan Hamzaçebi, “Yolsuzluk yapanlara kapalı olan siyaset kapısı açılıyor” diye konuştu.

Bu paketin demokratikleşme paketi olarak isimlendirilmesinin mümkün olmadığını söyleyen Hamzaçebi, “Sayın Başbakan’ın yönetimindeki Türkiye’nin demokrasiye ve özgürlüklere yol alması mümkün değildir. Bu tasarı yasalaşırsa Sayın Başbakan’a totaliter diye hitap edeceğim. Esasen bunlar diktatörlüğün aşamalarıdır” dedi. (Ankara/ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

Sırrı Sakık\'tan \'özür\' açıklaması

SONRAKİ HABER

Ukrayna\'da polisle göstericiler çatıştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...