11 Aralık 2013 11:39

Öğrenciler soğukta ders yapıyor

Konya'da bu yıl eğitime açılan İbrahim Ethem İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi'nin ısıtma sistemi olmadığı için 718 öğrenci soğukta ders görüyor.

Öğrenciler soğukta ders yapıyor
Paylaş

Konya'da bu yıl eğitime açılan İbrahim Ethem İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi'nin ısıtma sistemi olmadığı için 718 öğrenci soğukta ders görüyor. İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ise, ihale ilanının uzun süre beklediğini öne sürerek “Geçen hafta da bir firma ihaleyi alarak çalışmalara başladı. Kalorifer petekleri de döşenecek. Biz zaten her sınıfa elektrikli ısıtıcı koyduk. Öğrenciler bir müddet bu şekilde ısınacak" dedi.

Merkez Meram İlçesi Arif Bilge Mahallesi Küreçay Sokak'ta bulunan ve bu yıl eğitime açılan İbrahim Ethem İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi'nin ısıtma sistemi olmadığından öğrencilerin soğukta ders yaptığı belirtildi. 353'ü ortaokul, 365’de lise öğrencisi bulunan okulda eğitim gören öğrenciler, teneffüs ve güneşli havalarda okul bahçesine çıkarak ısınmaya çalıştıklarını belirtti. Öğrenciler bazı dersliklerin elektrikli ısıtıcılarla ısıtılmaya çalışıldığını, bazılarında hiç bir ısıtma sisteminin bulunmadığını söyledi. Öğrenciler, soğuk nedeniyle bazen hastalandıklarını ancak derslerinden geri kalmamak içinde okula geldiklerini söyledi. Okulun yarısı beton, yarısı da demir parmaklık ve panelden oluşan bahçe duvarı dikkat çekti.

İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, ısıtma sistemindeki geçikmenin ihalenin geç tamamlanmasından kaynaklandığını belirtti, "İhale ilanı uzun süre bekledi. Geçen hafta da bir firma ihaleyi alarak çalışmalara başladı. Kalorifer petekleri de döşenecek. Biz zaten her sınıfa elektrikli ısıtıcı koyduk. Öğrenciler bir müddet bu şekilde ısınacak" dedi. (Konya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Ay\'ın Dünya etrafındaki dönüşü görüntülendi

SONRAKİ HABER

Kars ve Adıyaman\'daki kazalarda 3 kişi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...