11 Aralık 2013 08:57

Yüksekova'da üçüncü ölüm

Yüksekova'da kurşunlara hedef olarak hayatını kaybeden Mehmet Reşit İşbilir ve Veysel İşbilir'in cenaze törenine polis müdahalesi sırasında başından ağır yaralanan Bemal Tokçu, 4 gün sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybetti. Tokçu, Yüksekova'da toprağa verilecek.

Yüksekova\'da üçüncü ölüm
Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 6 Aralık'ta kurşunlara hedef olarak yaşamını yitiren amca-yeğen Mehmet Reşit İşbilir ve Veysel İşbilir'in cenaze töreni dönüşü polisin kitleye müdahalesi sonucu başından yaralanan ve 7 Aralık'tan bu yana Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hastanesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'nde yoğun bakımda tutulan Bemal Tokçu yaşamını yitirdi.

Sabah saatlerinde yaşamını yitiren Tokçu'nun cenazesine otopsi yapılması için savcının beklendiği belirtildi. Ailenin verdiği bilgilere göre işlemlerin tamamlanmasının ardından Tokçu'nun cenazesi, doğduğu Adaklı (Alakana) köyünde toprağa verilecek. Aile, halkın istediği doğrultusunda cenazenin Yüksekova ilçe merkezinde bulunan Akalın (Bajêrge) Mezarlığı'nda defnedilebileceğini belirtti.

Tokçu'nun ölümüyle birlikte Yüksekova'da PKK'lilerin mezarlarına yönelik saldırıyı kınamak için protesto gösterisi düzenleyen kitleye polisin müdahalesi ile başlayan olaylarda yaşamını yitirenlerin sayısı 3'e yükseldi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Elektrik faturasını ödeyemedi, yangında hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

BDPli 5 vekil için karar bekleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...