23 Şubat 2011 23:03

Öğrenciye yine cop, tekme

‘DEVLET büyüklerinin’ her ziyareti polisiye önlemlerin tavan yapmasına neden oluyor. Son olarak Mersin’e giden Abdullah Gül’e taleplerini iletmek isteyen onlarca öğrenci gözaltına alındı.Rektörlük önüne geçen öğrenciler; taleplerini iletmek için seçtikleri temsilcilerin Cumhurbaşkanıyl

Öğrenciye yine cop, tekme
Paylaş

‘DEVLET büyüklerinin’ her ziyareti polisiye önlemlerin tavan yapmasına neden oluyor. Son olarak Mersin’e giden Abdullah Gül’e taleplerini iletmek isteyen onlarca öğrenci gözaltına alındı.
Rektörlük önüne geçen öğrenciler; taleplerini iletmek için seçtikleri temsilcilerin Cumhurbaşkanıyla görüşmesini istedi ancak bu talep reddedildi. Üniversitedeki kantinleri, yolları kapatan polis Rektörlüğün önünde toplanan öğrencilere uyarı yapmaksızın müdahale etti. Cop, tekme, biber gazı ve yumrukla müdahale eden polis 43 öğrenciyi karga tulumba gözaltına aldı. Polisin sert müdahalesinden dolayı yaralanan öğrenciler oldu. Bu sırada olayları izlemekte olan ve olayları görüntüleyen öğrencilere de saldırıldı. Gözaltıların olduğu sırada fakültelerinin önünde bekleyen öğrencilerin üzerine yürüyen çevik kuvvet öğrencilere gözdağı verdi.  Adliyeye götürülen öğrencilere kentteki kitle örgütleri destek verdi.
Öğrenciler daha sonra serbest bırakıldı. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

3 yılda 132 bin öğrencinin ilişiği kesildi!

SONRAKİ HABER

Vecihi Timuroğlu’na saygı günü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...