11 Aralık 2013 06:00

Çifte standart

Gaziantep Üniversitesi'nde (GAÜN) öğrencilerin toplumsal bir konuya işaret eden belgesel ve film gösterimlerinin engellendiği ve halay çekmeye bile ‘Yasal işlem başlatırız’ diyen üniversite yönetimi Hükümete yakın kurumların paneline izin verdi.

Çifte standart
Paylaş

İnanç YILDIZ
Gaziantep

Gaziantep Üniversitesi'nde (GAÜN) öğrencilerin toplumsal bir konuya işaret eden belgesel ve film gösterimlerinin engellendiği ve halay çekmeye bile ‘Yasal işlem başlatırız’ diyen üniversite yönetimi Hükümete yakın kurumların paneline izin verdi.

Atatürk Kültür Merkezinde yapılacak olan paneli Şehitkamil Belediyesi destekliyor. Paneli, Bülbüzade, Rabia Platformu, Anadolu Öğrenci Birliğinin aralarında olduğu hükümete yakın kurumlar yapıyor.

Üniversite Öğrencisi Ozan Uğur, yemek fiyatlarının yüksekliği, yurtların yetersizliğinden dolayı yapılan eylemden dolayı arkadaşlarının rektörlüğe çağrılarak ifadelerinin alındığını,  Eğitim Sen Şube Başkanının üniversiteye sokulmadığını belirtti. Uğur, Zeugma LGBT olarak yapacakları filmin gösterimine önce izin verildiğini sonrasında ise “ahlaka uygun” olmadığı iddiasıyla izin verilmediğini hatırlattı. Uğur, “Hükümetin siyasi görüşüne ters düşmeyen rektörlüğün çıkarlarına ters düşmeyen bir şey yapmak isterseniz tabii ki yapabilirsiniz. Kim olduğunuzun önemi yok” şeklinde konuştu.  Mustafa Kerey, “Bir eylem, yürüyüşümüzle ilgili ‘İzin almadıysanız yasal işlem başlatırız’ diyorlar. İzin aldığımızda da yasal işlem başlatılıyor. İzin almanın da herhangi bir geçerliliği olmuyor, söz konusu Kürtler, sosyalistler veya AKP karşıtı olunca” diye konuştu. Üniversitenin imkanlarından herkesin yararlanabilmesi gerektiğini dile getiren Kerey, “Ancak söz konusu iktidar yanlısı olunca tüm imkanlar seferber ediliyor” dedi.

‘BÖYLE BİLİM YUVASI OLMAZ’

Baver Toptaş, “Yayınlamak istediğimiz Soraya’yı Taşlamak filmi Farsça olmasına rağmen Kürtçe diye son günde engel çıkarabildiler. Ya da bahar şenlikleri etkinliklerimizde gelip etkinliğin yapılacağı yerde oturup yapabilirseniz buyurun gelin yapın yaklaşımı. Bu büyük bir problemdir. Böyle bir bilim yuvası olamaz”dedi.  Özgürlüklerin kısıtlandığını söyleyen Adil Aslan şunları söyledi: “Halay çekmemize bile tahammül edemiyorlar. Güvenlik hemen gelerek tehdit ediyor. Çifte standart uygulandığı ortadadır. Bütün öğrencilerin tek tipleşmesi, herhangi bir şeyi eleştirmesi, hiçbir şeye sesini çıkarmaması böyle bir durum bizden istenmektedir.”

ÖNCEKİ HABER

Üniversite mi şantiye mi?

SONRAKİ HABER

‘Sorun istikrar değil, temsiliyet’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...